Alltid Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Października 2013 Ciasto francuskie ze śliwkami i budyniem.Składniki:Ciasto francuskieBudyń waniliowy lub śmietankowy lub krem do karpatki (najlepiej ten co trzeba ugotować) – do budyniu mleko ( mniej mleka użyć)Śliwki lub inne owoceCynamon, migdały/orzechy i cukier brązowyJajko Sposób wykonania:Myjemy śliwki, dzielimy na połówki i usuwamy pestki.Gotujemy budyń; dobrze jest dodać mniej mleka niż w przepisie, wtedy budyń będzie gęstrzy.Ciasto dzielimy na 3 równe płaty i dzielimy na kwadraty.Na każdy z kwadratów nakładamy łyżkę budyniu i śliwki;i inne dodatkiPędzlem smarujemy każdy z brzegów naszego kwadratu rozmąconym jajkiem (wtedy nasze ciasto będzie miało złociste brzegi).Gotowe ciastka układamy na szerokiej blaszce z papierem do pieczenia.Do nagrzanego piekarnika wkładamy nasze ciastka i pieczemy w temp.180- 200oC na około 15 min .Po upieczeniu i delikatnym wystudzeniu można każde ciasto posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują na ciepło z lodami Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 21 Października 2013 Wymyślne to ciasto no i pewnie smaczne moje uznanie pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-307934 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Listopada 2013 To samo ciasto z innnymi owocami Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-312090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Listopada 2013 Świetnie wyglądają! Budyń nie płynie w pieczeniu? Francuskie gotowe czy sama składasz? Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-312093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alltid Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Listopada 2013 Budyń nie płynie w pieczeniu? Francuskie gotowe czy sama składasz? Nie płynie Kupuję ciasto gotowe w Lidlu. Idę na łatwiznę! Cytuj Pozdrawiam,Alltid/Ela http://images35.fotosik.pl/1801/094ee4c6df2e9767m.gifhttps://alltidnalewki.wordpress.com Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-312200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) Kupuję ciasto gotowe w Lidlu. Idę na łatwiznę!Czy to ciasto z LIDL-a jest mrożone czy pakowane próżniowo.? Edytowane 13 Listopada 2013 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-312854 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV22 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Listopada 2013 Świeże zapakowane bez próżni. Zwinięte na pergaminie. Często go używam. Cytuj Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz. www.rc-trial.pl Pozdrawiam Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-312868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Listopada 2013 Dzięki RaV22 Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-312923 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Listopada 2013 No całkiem niezłe. Zrobiliśmy z jabłkiem ,śliwką i niewielką ilością przetartych owoców ponalewkowych, na cieście francuskim z LIDL-a Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8663-ciasto-francuskie-ze-%C5%9Bliwkami-i-budyniem/#findComment-313364 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.