robimhuk Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Października 2013 (edytowane) Tesknota do wedzonego sklonila mnie do zadymienia minionej nocy kilku rybek i wedliny.Oto one: Edytowane 19 Października 2013 przez robimhuk Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Października 2013 Tesknota do wedzonego sklonila mnie do zadymienia minionej nocy kilku rybek i wedliny. Piotrze..bardzo smakowicie wyglądają Twoje wyroby w tej jesiennej scenerii Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-307730 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 20 Października 2013 Smakołyki Dolnej Saksonii. Chylę kapelusza. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-307751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nad Europa szalal Ksawery utrudniajac utrzymanie wlasciwej temperatury w wedzarni. Slonina i boczek inspirowane tematem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7522-wedzona-slonina/ oparly sie wiatrom,by ku mojej radosci powstaly z zamieszczonym na fotografii efektem. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-319554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jak to mówią na mazowszu - bombastisch ! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-319566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nad Europa szalal Ksawery utrudniajac utrzymanie wlasciwej temperatury w wedzarni. Slonina i boczek inspirowane tematem: Piotrku... piękne wędzonki... . nie wystraszył Cię huragan i zadymka... zresztą fotka mówi sama za siebie Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-319569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nie wiem co ładniejsze te fotki czy wyroby,ach wszystko wygląda pięknie :clap: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-319648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 9 Grudnia 2013 ku mojej radosci powstaly z zamieszczonym na fotografii efektem. A mnie smutek ogarnia, kiedy widzę fajne wyroby, których widok rozpraszają tzw. niepotrzebne przydatki, które u Grzesia widuję, ale cóż, czyżby nastała nowa moda? A boczuś Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-319658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Tej wiosennej nocy, pstragi poszly za filetem z lososia "jak w dym". Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-418231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Łosoś ladny kolor Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-418315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 12 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 12 Października 2015 Pstragi i losos,Boczus i sloninka ulozyly sie w nostalgii obok wedzonej Fety i drobiowych ud pod krzewem jesiennej winorosli. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-449690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 12 Października 2015 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-449694 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Października 2015 Faktycznie czar. Jak wedzisz feta? TAkiej jeszcze nie jadlam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-449807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 12 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Października 2015 Feta jako ser nie jest moim wyrobem.Ciesze sie jednak , ze ja kupujac, wspomagam greckich bacow.Otaczam kawalek greckiego sera w przyprawach ( kazdy kawalek w czym innym) zawiljam w gaze i wedze 3-4 godziny starajac sie nie przekroczyc 40 ° C.Ser jest pieknie aromatyczny,doskonle harmonizujac z oliwkami i winem. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-449842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 13 Października 2015 Dziekuje za wyjasnienie . Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-449880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 13 Października 2015 Ser jest pieknie aromatyczny,doskonle harmonizujac z oliwkami i winem. No i suchy, kruszacy sie ale jako dodatek do salatek to "bomba"..Przynajmniej mi taki wychodzil z kupnej fety.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Października 2015 mi taki wychodzil z kupnej fety Kupujesz fetę u turka czy w samie spożywczym? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450071 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 14 Października 2015 W srody mamy tu, kolo domu rynek.Jest tam takze Grek z buda i od niego biore ser. Nastepnym razem zrobie eksperyment na wielu serach tego typu, takze tych ze sklepu, gdyz cenie sobie to smakowe odkrycie. @dyzio masz takze doswiadczenie z wedzeniem Fety? Jesli tak, to podziel sie nim. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 14 Października 2015 ,,Serfeta" od turka z bazarku czy też z jego marketu nigdy mi sie nie pokruszyła. Serek światowej firmy PILOS płata czasami figle. Różne. Warunki wędzenia dla obydwu takie same. Wolę od turka. W pilosie chyba tylko mleko od mmuuuu jest.Żona preferuje z kminkiem, ja w ziołach wszelakich, szczególnie prowansalskich. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 14 Października 2015 Kupilem serki w markecie. Po ich ocieknieciu i lekkim przesuszeniu powierzchni natarlem je roznymi ziolami osobno.Potem do gazy i w zimny dymek na 3 - 4 godzinki..Swieze po wedzeniu mozna bylo jeszcze jako tako pokroic ale nastepnego dnia byly juz wiorowate i kruszace sie ale w smaku super.Tak jak pisalem, do salatek bomba.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 14 Października 2015 i w zimny dymek na 3 - 4 godzinki Ile to jest zimny dymek u Ciebie? Ja utrzymuję 45°C. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 14 Października 2015 Dyzio, tak do 30 stopni.. Nie chcialem dawac wiecej z obawy ze bedzie jeszcze wiecej przesuszony.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 14 Października 2015 Dyzio, tak do 30 stopni.. Nie chcialem dawac wiecej z obawy ze bedzie jeszcze wiecej przesuszony.. Mnie, laikowi, wydawao się, że właśnie trza go troche podgrzać, aby nabrał innej konsystencji. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 14 Października 2015 Mnie, laikowi Taaaaa.. Ty i laik... Ale tak pomyslalem, ze te serki sa juz tak odcisniete podczas ich produkcji, ze po wedzeniu nie mozna juz liczyc aby byly miekkie i nadawaly sie do plasterkowania jak np. oscypki i dlatego wedzilem je w niskiej temp.Kto wie, moze to byl wlasnie blad w ich wedzeniu.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Października 2015 Może nam jakiś serowy expert podpowie? Jest ich przeca paru. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/#findComment-450143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.