robimhuk Opublikowano 14 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 14 Października 2015 Mnie, laikowi.... wedzeniu nie mozna juz liczyc aby byly miekkie i nadawaly sie do plasterkowania jak np. oscypki i dlatego wedzilem je w niskiej temp.Kto wie, moze to byl wlasnie blad w ich wedzeniu.. Moje sery dawaly kroic sie w plastry bez zarzutu.Nie kruszyly sie pod nozem, a skrzypialy przy tym jak dobre Old Amsterdamy. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-450204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Marca 2016 Wieprzowy leb,ratki,ogony i serca odnalazly kulinarne przeznaczenie, w mojej drugiej, salcesonowej probie . Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-483390 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Marca 2016 Wieprzowy leb w mojej drugiej, salcesonowej probie . Bardzo mi się podoba. A jak w smaku? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-483395 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Marca 2016 w mojej drugiej, salcesonowej probie . Próbuj dalej Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-483399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 9 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Marca 2016 Wieprzowy leb w mojej drugiej, salcesonowej probie .Bardzo mi się podoba. A jak w smaku? Salcesonowy. Mysle, ze ten ktory zazwyczaj kupuje u polskich masarzy jest duzo bardziej tlusty. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-483400 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Chorizo,po dwoch miesiacach dojrzewania.Przyznam nieskromnie, ze po licznych probach wszelkich, dostepnych mi kielbas, w czasie ostatniego pobytu w Hiszpanii,to rekodzielo satysfakcjonuje mnie ponad moje oczekiwanie. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-491567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Ładnie napisane!Gratuluję wyrobu! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-491570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Chorizo,po dwoch miesiacach dojrzewania. Wielkie gratulacje.Czy podałeś już gdzieś przepis na tę kiełbaskę?Sama z nimi eksperymentuję, na razie z dobrym skutkiem Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-491597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Chorizo,po dwoch miesiacach dojrzewania.Wielkie gratulacje.Czy podałeś już gdzieś przepis na tę kiełbaskę?Sama z nimi eksperymentuję, na razie z dobrym skutkiem Przepraszam @EAnna, dopiero dzis zauwazylem Twoje zapytanie.Trudno bedzie mi na nie odpowiedziec, gdyz byl to eksperyment i nie prowadzilem zapisu.Wiem, ze poza duza iloscia czosnku i papryki dodalem zamiast wody troche serwatki, w ktorej jeden dzien moczylem rozdrobniona hiszpanska Chorizo, bo w ten sposob probowalem pozyskac startowe kultury. .Wiecej grzechow nie pamietam..... Tymczasem zabawilem sie wedzeniem kilku roznych serow.Owczy, kozi, krowi i kobyli.Wedziony dwa razy, po kilka nocnych godzin, w dymie winoroslowych zrebkow. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-500508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimhuk Opublikowano 31 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 31 Lipca 2016 A tymczasem do szynkowej prasy trafilo szesc kilogramow boczku.Mieso peklowalem cztery dni na sucho.Uwedzilem.Warstwy przesypalem zelatynowym granulatem z przepisu @Dziadek.Temperatura w miesie podczas pieciogodzinnego gotowania nie przekroczyla 82° C. Cytuj Apes debemus imitari Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8667-czar-dolnej-saksonii-czyli-wedzenie-robimhuka/page/2/#findComment-508427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.