ziezielony Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #676 Opublikowano 24 Listopada 2014 Najważniejsze witaminki ze soczków Morfeusz... mocno zdrowotnościowy ten pak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #677 Opublikowano 24 Listopada 2014 Najważniejsze witaminki ze soczków Morfeusz... mocno zdrowotnościowy ten pak Oj tak przyjacielu;)Dostałem wiadomość od kuriera,Dzisiaj będzie już w domku;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #678 Opublikowano 24 Listopada 2014 Paka przednia,zacnie spakowana,wszystko o dziwo doszło nawet multiwitamina;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/24/647852be37d1cedd2d3395c8e4156b18.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/24/70ec3c0c32f62feb2a52f9f540bdb87f.jpg Serki spakowane w nowe woreczki;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/24/d1cc5bba01f8d3874b1967fc14bef72b.jpgKurp dobre to mosz;))chyba jednak się zabiorę za te sery;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #679 Opublikowano 24 Listopada 2014 A gdzie wysłać podanie o taką paczkę ??? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #680 Opublikowano 24 Listopada 2014 A gdzie wysłać podanie o taką paczkę ???Kurp dobre to mosz;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385561 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #681 Opublikowano 24 Listopada 2014 A gdzie wysłać podanie o taką paczkę ???Kurp dobre to mosz;)) Poproszę więc też taką paczkę od Kol. Kurp. Zrewanżuję się biletami po kinie i butelkami po winie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #682 Opublikowano 24 Listopada 2014 Paka przednia,zacnie spakowana,wszystko o dziwo doszło nawet multiwitamina;))pakowane w nowe woreczki;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/24/d1cc5bba01f8d3874b1967fc14bef72b.jpgKurp dobre to mosz;))chyba jednak się zabiorę za te sery;))A próbował Ty już tych serów, jak Twoja opinia, jak opinia dzieci i małżonki? A gdzie wysłać podanie o taką paczkę ???Kurp dobre to mosz;)) Poproszę więc też taką paczkę od Kol. Kurp. Zrewanżuję się biletami po kinie i butelkami po winie.DYZIO - uśmiałem się butelki po winie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385572 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #683 Opublikowano 24 Listopada 2014 DYZIO - uśmiałem się butelki po winie U mnie Ci tego dostatek. Ile dusza zapragnie.Rozgarnięty nie jestem, ale może oczekujesz czegoś innego w zamian. Mów więc, co Ci do życia potrzebne. Inni mówią, że kiełbasa i chleb.Ja mam tylko dwa jajka. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #684 Opublikowano 24 Listopada 2014 Serki super;)oscypki bajer,korbacze chyba nie trzeba pisać,słoninka zaraz będe kosztował,aleeeee sok łochhhhh jakiż to balsam przepyszny;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-385578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #685 Opublikowano 28 Listopada 2014 Pierwsze chorizo zrobione;)teraz poczekać może coś z tego będzie;))Nie za wiele 5 kg,tak sobie myślę że w święta pierwszą rozkroję Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #686 Opublikowano 28 Listopada 2014 A gdzie je powiesiles? W kuchni czy gdzie? Jezeli moge spytac... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #687 Opublikowano 28 Listopada 2014 W lodówce;) w takiej która jest już sprawdzona tzn dobrze wysusza;))tempr 6 stopni,pozdrawiam:) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #688 Opublikowano 28 Listopada 2014 Troszkę knapkowej z gorczycą i Kiełbasa Szlachcica, się dymi ) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #689 Opublikowano 28 Listopada 2014 Tyle razy sie przymierzalam do kielbasy szlachcica. Wstaw na pewno przekroj jej prosze Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386697 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #690 Opublikowano 28 Listopada 2014 Wstawię na pewno ale po 3 krotnym wędzeniu;))pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #691 Opublikowano 29 Listopada 2014 Morfeusz... może ono czorizo na dwa dni powieś w temp pokojowej, później do lodówki...Koniecznie zażywaj mulitiwitaminę M. jakieś długie te "batony" kanapkowej...albo mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386712 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #692 Opublikowano 29 Listopada 2014 Morfi , ja dzisiaj skorzystam z Twojego przepisu na selera naciowego , bo mnie się ,"wziął" i skończył.Na święta mam "francuzów" więc będzie zaskoczenie , selerową "zaciapką"Pozdrawiam i dawaj przekrój tej szlachcica. Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386714 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #693 Opublikowano 29 Listopada 2014 Morfeusz... może ono czorizo na dwa dni powieś w temp pokojowej, później do lodówki...Koniecznie zażywaj mulitiwitaminę M. jakieś długie te "batony" kanapkowej...albo mi się wydaje...Więc też się tak stanie powieszę na dwa dni w cieple;)))Batony no takie ze 35 centm niema się co patyczkować i tak znika w tępie masakrycznym;))Przyjacielu miltiwitamina z trawą żubrową zrobiłem poezja;)pozdro... Morfi , ja dzisiaj skorzystam z Twojego przepisu na selera naciowego , bo mnie się ,"wziął" i skończył.Na święta mam "francuzów" więc będzie zaskoczenie , selerową "zaciapką"Pozdrawiam i dawaj przekrój tej szlachcica. Nooooo selerek dobra sprawa;))Kiełbachę jeszcze ze dwa razy podwędze i napewno focie zapodam.pozdrawiam;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386719 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #694 Opublikowano 29 Listopada 2014 Pierwsze chorizo zrobione;)teraz poczekać może coś z tego będzie;))Nie za wiele 5 kg,tak sobie myślę że w święta pierwszą rozkroję Jeśli dodawałeś kultury bakterii to pierwszą dobę przetrzymaj kiełbasy w temp. 30 stopni. Jeśli masz borniaka możesz je w takiej temp. osuszyć i podwędzić.Temperatura ma za zadanie ruszyć bakterie do dojrzewania. Cukru daj 0,5-0,8g/kg farszu - większa ilość cukru (około 2g/kg) dowiedziałem się na kursie że po dojrzeniu kiełbasa może się rozpadać przy krojeniu. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #695 Opublikowano 29 Listopada 2014 Nie dodawałem cukru ani kultury bakteri,choriza podobno się nie wędzi;)przepis jest sprawdzony podobno sami hiszpanie jedli to chorizo więc zobaczymy co wyjdzie;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #696 Opublikowano 29 Listopada 2014 To kolejne spróbuj z kulturami zobaczysz czym się będzie różniła kiełbasa bez od ten z kulturami Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #697 Opublikowano 29 Listopada 2014 Właśnie o to mi chodzi;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386774 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #698 Opublikowano 29 Listopada 2014 Polędwica zapakowana w pończoszkę))degustacja w Święta;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #699 Opublikowano 29 Listopada 2014 Kolejne podwędzanko;))jutro degustacjahttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/29/819e6d6752721f553b414408910ae00b.jpg ciekaw jestem jak wyjdzie kiełbasa szlachty,czy czasem nie będzie się rozwalać Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #700 Opublikowano 29 Listopada 2014 ciekaw jestem jak wyjdzie kiełbasa szlachty,czy czasem nie będzie się rozwalać Myślałem, że kiełbasę szlachty w kątnice się pakuje? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/28/#findComment-386836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.