renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Spis treści Roladki ze schabu Polędwiczka otulona ciastem francuskim Edytowane 4 Grudnia 2013 przez abratek Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Roladki ze schabu Schab bez kości (polędwica wp)szynka długo dojrzewającamozzarellaśmietana słodkamasłomąkasólpieprz Schab b/k kroimy na plastry rozbijamy tłuczkiem ja rozbijam przez folię by nie naruszyć struktury mięsa Doprawiam solą pieprzem i czosnkiem zalewam mlekiem i zostawiam na co najmniej 2 godziny Mięso zalane mlekiem jest bardziej delikatne i kruche Na każdy plaster mięsa kładę mozzarelle może być inny ser zawijam w roladkę i owijam szynką parmeńską Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażam na klarowanym maśle z każdej strony , układam w naczyniu żaroodpornym , wkładam do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut po czym zalewam roladki sosem beszamelowym i posypuję koperkiem wstawiam do piekarnika na 10 minutSos beszamelowy2 łyżki masła2 łyżki mąkiśmietana kremowa ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy mieć sos do tych roladek dałam 1 kubekNa patelni po obsmażeniu roladek robię sos beszamelowy wtedy smak po obsmażeniu roladek przeniknie nam do sosu Edytowane 15 Listopada 2013 przez abratek Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Polędwiczka otulona ciastem francuskim Ciasto francuskiepolędwiczkapieczarkicebulajajkosólpieprzczosnekoregano lub tymianek Polędwiczki przyprawiamy tak jak lubimy najbardziej zostawiamy na kilka godzin po czym obsmażamy na dobrze rozgrzanym smalcu Pieczarki i cebulę dusimy czekamy aż przestygnie Na kawałek ciasta francuskiego układamy pieczarki i polędwiczkę zawijamy w ciasto smarujemy jajkiem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180C na około 40 min Można pieczarki zastąpić szpinakiem Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Renesi jest to chyba ta przerobka Beef Wellington. Robisz indywidualne porcje. JA mase grzybowa miele i przyprawiam odrobina musztardy i taragonu. Do tego mam dodatkowa warstwe cieniutkich nalesnikow z taragonem. Jednak kiedy porownalam oba miesa, wolowina wygrywa. Jej soczystosc w tej potrawie byje na glowe wieprzowine.Nawet jak robusz indywidualne porcje, zrob chociaz raz z wolowiny , napewno bedzie Tobie smakowac. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.