Skocz do zawartości

Rolady i roladki mięsne


renesi

Rekomendowane odpowiedzi

Spis treści

 

Roladki ze schabu

 

Polędwiczka otulona ciastem francuskim

Edytowane przez abratek

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Roladki ze schabu

 

Schab bez kości (polędwica wp)

szynka długo dojrzewająca

mozzarella

śmietana słodka

masło

mąka

sól

pieprz

 

Schab b/k kroimy na plastry rozbijamy tłuczkiem ja rozbijam przez folię by nie naruszyć struktury mięsa Doprawiam solą pieprzem i czosnkiem zalewam mlekiem i zostawiam na co najmniej 2 godziny  Mięso zalane mlekiem jest bardziej delikatne i kruche Na każdy plaster mięsa kładę mozzarelle może być inny ser zawijam w roladkę i owijam szynką parmeńską Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażam  na klarowanym maśle z każdej strony , układam w naczyniu żaroodpornym , wkładam do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut po czym  zalewam roladki sosem beszamelowym i posypuję koperkiem wstawiam do piekarnika na 10 minut

Sos beszamelowy

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

śmietana kremowa ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy mieć sos do tych roladek dałam 1 kubek

Na patelni po obsmażeniu roladek robię sos beszamelowy wtedy smak po obsmażeniu roladek przeniknie nam do sosu

post-46367-0-33601200-1384164881_thumb.jpg

Edytowane przez abratek

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Polędwiczka otulona ciastem francuskim

 

Ciasto francuskie

polędwiczka

pieczarki

cebula

jajko

sól

pieprz

czosnek

oregano lub tymianek

 

 

Polędwiczki przyprawiamy tak jak lubimy najbardziej zostawiamy na kilka godzin po czym obsmażamy na dobrze rozgrzanym smalcu Pieczarki i cebulę dusimy czekamy aż przestygnie Na kawałek ciasta francuskiego układamy pieczarki i polędwiczkę zawijamy w ciasto smarujemy jajkiem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180C na około 40 min Można pieczarki zastąpić szpinakiempost-46367-0-86998700-1386066324_thumb.jpg

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Renesi jest to chyba ta przerobka Beef Wellington. Robisz indywidualne porcje. JA mase grzybowa miele i przyprawiam odrobina musztardy i taragonu. Do tego mam dodatkowa warstwe cieniutkich nalesnikow z taragonem. Jednak kiedy porownalam oba miesa, wolowina wygrywa. Jej soczystosc w tej potrawie byje na glowe wieprzowine.Nawet jak robusz indywidualne porcje, zrob chociaz raz z wolowiny , napewno bedzie Tobie smakowac.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.