Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Zapiekanki , tarty


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 18 lis 2013 - 12:15

Spis treści

 

Zapiekanka z kurczakiem


Użytkownik abratek edytował ten post 19 lis 2013 - 21:33


#2 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 19 lis 2013 - 10:44

Zapiekanka z kurczakiem

2 piersi kurczaka

duży por

cebula

200ml śmietanki kremowej

makaron lazania

ciasto francuskie

cytryna

tymianek

czosnek

sól

pieprz

masło

2 łyżki mąki

ser żółty

żółtko

 

Czosnek przysmażyć na sklarowanym maśle uwielbiam ten zapach dodać pocięte w paski piersi z kurczaka doprawić solą, pieprzem , tymiankiem i dodać skórkę z cytryny , wyjąć piersi na tej samej patelni zeszklić cebulę dodać pora chwilę poddusić Z mąki , masła i śmietanki zrobić sos beszamelowy połączyć wszystko razem doprawić do smaku wlać sok z połowy cytryny Makaron lazania lekko podgotować Naczynie do zapiekania wysmarować masłem , posypać bułką tartą , układać płaty lazanii na to powstały sos posypać serem żółtym czynność powtórzyć na wierzch kładziemy ciasto francuskie smarujemy żółtkiem Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180C pieczemy ok. 30 min Załączony plik  IMG_5965.JPG   41,37 KB   0 Ilość pobrań

 

 



#3 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 19 lis 2013 - 11:44

A jaki cel ma tutaj ciasto francuskie ? czy to poprostu dla effektu wizualnego?



#4 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 19 lis 2013 - 12:06

Przede wszystkim dla smaku dodalam ciasto francuskie ale i wygląd też lepszy



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#5 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5379 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 19 lis 2013 - 12:19

musze kiedy wyprobowa ,laczylam ciasto kruche z francuskim ale nigdy nie makaronowe






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych