Skocz do zawartości

Polędwiczka solona - Miro.


miro

Rekomendowane odpowiedzi

Mam parę pytań odnośnie polędwiczki, chcę ją zrobić, ale nie chcę niczego zepsuć.

 

1. Rozumię, że po zakupie polędwiczki trzeba umyć w zimnej wodzie,a później nacierać solą oraz pieprzem.

2. Polędwiczkę nacieram solą ile wlezie tak ? aż zacznie się obsypywać :)

3. Czy nie ma tu ryzyka zatrucia się jakimś świństwem ? W końcu to surowizna...

4. Jak dalej przechowywać polędwiczkę po tych 7 dniach ? W lodówce, a może mogłaby sobie wisieć dalej, a ja w zależności od potrzeb i ochoty mogę sobie odkrajać codziennie po kawałku ? Ile tak może wisieć, żeby nic się nie popsuło ? Tydzień, dwa, trzy ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.