Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Na początku pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, którzy znają smak dobrej swojskiej kiełbasy, nie tej ze sklepu.

 

Podczas wyrabiania mięsa na kiełbasę, często dolewa się zimną wodę. Ja nigdy wody nie dodawałem tylko zawsze bulion. Teraz mam pomysł na dodanie gorącego wywaru z kości wołowych tzw. glas. Następnie przestudzenie i nabijanie do szczew, potem wędzenie. Kiełbasę robię z połączenia schabu, łopatki, karkówki i boczku.

 

Co o tym myślicie? ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8940-wyrabianie-kie%C5%82basy-i-wywar/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.