noxiss Opublikowano 25 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 25 Listopada 2013 Witam, Na początku pozdrawiam wszystkich użytkowników forum, którzy znają smak dobrej swojskiej kiełbasy, nie tej ze sklepu. Podczas wyrabiania mięsa na kiełbasę, często dolewa się zimną wodę. Ja nigdy wody nie dodawałem tylko zawsze bulion. Teraz mam pomysł na dodanie gorącego wywaru z kości wołowych tzw. glas. Następnie przestudzenie i nabijanie do szczew, potem wędzenie. Kiełbasę robię z połączenia schabu, łopatki, karkówki i boczku. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8940-wyrabianie-kie%C5%82basy-i-wywar/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 26 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Listopada 2013 Ze będzie krucha. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8940-wyrabianie-kie%C5%82basy-i-wywar/#findComment-316280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.