Baca Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Sernik bez sera Miałem okazję jeść sernik bez sera bardzo mi smakował, następnie został, że tak powiem powielony przez moją LP dobrypodaję skład może ktoś z szanownej gromady WB go wykorzysta. Ciasto kruche-3 szklanki mąki-2 łyżeczki proszku-1 margaryna-5 żółtek-2 łyżki cukruCiasto dzielimy na dwie części, jedną cześć wkładamy do lodówki. Bierzemy-4 śmietany 18% duże-3 budynie śmietankowe bez cukruMieszamy razem można mikseremBierzemy pozostałe białka dodajemy 1,5 szklanki cukru ubijamy piane na sztywnoNastępnie dodajemy do wymieszanej śmietany z budyniem i mieszamy łyżkąFormę dużą wykładamy połowa ciasta wylewamy masę i wyrównujemyNa wierzch ścieramy na tarce drugą połowę ciastaWkładamy do piekarnika nagrzanego do 170c i pieczemy około godziny, dalej postępujemy jak z sernikiem. Efekt jest taki, wszyscy myśleli, że jedzą sernik, a to foty Jadłem już gołąbki bez kapusty, gołąbki oszukane, magiczne ciasto koleżanki Gatity, a teraz kuriozum,sernik bez sera, ciekaw jestem co też jeszcze przyjdzie mi zjeść? pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9037-ciasto/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Sernik bez sera Baca .. ciekawy przepis . Swego czasu upiekłam podobny sernik bez sera lecz na jogurcie bałkańskim... nie powaliło mnie to z nóg .. ale można było zjeść. Natomiast przepis na sernik który podałeś przypomina mi ostatnio pieczone ciasto czyli Śmietanowiec straciatella... z tym że w tym były jeszcze ubite białka , czekolada i brzoskwinie. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9037-ciasto/#findComment-319320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.