pedro22 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam, zrobiłem już kilka wędzonek, ale jestem raczej mocno początkujący. Niestety mięso muszę kupować w sklepie. Do tej pory na szynkę kupowałem zwykłą szynkę (chudą, z dużego kawałka mięcha) - wędzonka była super. Teraz kupiłem tzw. kulkę, ale nie wiem czy to się nadaje, bo sąsiad (raczej wędliniarz gawędziarz) powiedział że będzie twardsze. I tu pytanie. Można zrobić wędzonkę z tej kulki (1,6 kg), czy raczej kupić "zwykłą" szynkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9062-mi%C4%99so-na-w%C4%99dzon%C4%85-szynk%C4%99/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Teraz kupiłem tzw. kulkę, ale nie wiem czy to się nadaje, bo sąsiad (raczej wędliniarz gawędziarz) powiedział że będzie twardsze. I tu pytanie. Można zrobić wędzonkę z tej kulki (1,6 kg), czy raczej kupić "zwykłą" szynkę ? Sąsiad rzeczywiście "gawędziarz" . Śmiało rób Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9062-mi%C4%99so-na-w%C4%99dzon%C4%85-szynk%C4%99/#findComment-320151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.