Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zrobiłem już kilka wędzonek, ale jestem raczej mocno początkujący. Niestety mięso muszę kupować w sklepie. Do tej pory na szynkę kupowałem zwykłą szynkę (chudą, z dużego kawałka mięcha) - wędzonka była super.

 

Teraz kupiłem tzw. kulkę, ale nie wiem czy to się nadaje, bo sąsiad (raczej wędliniarz gawędziarz) powiedział że będzie twardsze.

 

I tu pytanie. Można zrobić wędzonkę z tej kulki (1,6 kg), czy raczej kupić "zwykłą" szynkę ?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9062-mi%C4%99so-na-w%C4%99dzon%C4%85-szynk%C4%99/
Udostępnij na innych stronach

 

 

Teraz kupiłem tzw. kulkę, ale nie wiem czy to się nadaje, bo sąsiad (raczej wędliniarz gawędziarz) powiedział że będzie twardsze. I tu pytanie. Można zrobić wędzonkę z tej kulki (1,6 kg), czy raczej kupić "zwykłą" szynkę ?
 

Sąsiad rzeczywiście "gawędziarz" ;) . Śmiało rób :)

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9062-mi%C4%99so-na-w%C4%99dzon%C4%85-szynk%C4%99/#findComment-320151
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.