Anulka Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Składniki: 0,5 kg leśnych grzybów 20dag boczku wędzonego 3 duże cebule pęczek natki pietruszki 4 jajka oliwa do smażenia sólpieprz 3 łyżki mąkiśmietana. Przygotownie:Umyte i osuszone grzyby posiekać(mrożone rozmrozić i odsączyć z nadmiaru wody).Boczek i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie.Dodać pokrojone grzyby i smażyć wszystko około 15min,dodać poktojoną natkę pietruszki.Doprawić do smaku solą i pieprzem bardziej na ostro i pozostawić do ostygnięcia.Dodać mąkę i jajka dobrze wymieszać.Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć placki z obu stron na złoty kolor.Podawać ze śmietaną. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9207-placki-z-le%C5%9Bnymi-grzybami/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Anulka z boczkiem jeszcze nie robiłam, w zamian za to dodawałam bułki tartej, ale chętnie wypróbuje Twój sposób czekam również na inne Twoje przepisy Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9207-placki-z-le%C5%9Bnymi-grzybami/#findComment-325142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Schab w marynacie miodowo-musztardowej. Składniki. 1kg schabu bez kościmałe opakowanie śliwek suszonychkilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego Marynata:6 ząbków czosnku3łyżki majeranku2łyżki płynnego miodukieliszek oliwysólpieprz3łyżki musztardy ostrejPrzygotowanie:Schab umyć,osączyć na papierowym ręczniku.Czosnek obrać przecisnąć przez praskę.Miód wymieszać z musztardą,majerankiem,solą,pieprzem,czosnkiem i oliwą.Schab włożyć do glinianego naczynka,zalać przygotowaną marynatą i odstawić na 4 godziny do lodówki,co jakiś czas mięso obracać.Schłodzony schab wyjąć z lodówki,przełożyć do naczynia żaoodpornego,posypać zarenkami pieprzu i ziela algielskiego oraz suszonymi śliwkami.Wstawić do nagrzanego piekarnika 200st.C i piec około 1,5 godziny. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9207-placki-z-le%C5%9Bnymi-grzybami/#findComment-325169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witaj Anulko.Ładne te Twoje wyroby. Robię placki na boczku i cebulce, spróbuję też z grzybkami, tylko czy mogą być np. pieczarki? teraz nie mam prawdziwych grzybków.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9207-placki-z-le%C5%9Bnymi-grzybami/#findComment-325278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Witaj Basiu285.Wiadomo że w okresie zimowym nie wszyscy są w posiadaniu grzybków leśnych,mogą być i pieczarki Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9207-placki-z-le%C5%9Bnymi-grzybami/#findComment-325375 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 21 Stycznia 2014 A tu takie nocne buszowanie po kuchni Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9207-placki-z-le%C5%9Bnymi-grzybami/#findComment-328414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.