zemat Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadzio Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 E...........no kolego opowiadaj jak to robiłeś. Ze zdrówkiem chyba wszystko ok! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Bardzo smacznie wygląda..prosimy o przepis! :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 To pewnie PRAWIE jak de volaille. Tylko że zamiast kurczaka jest polędwica, zamiast masła jest ser, papryka i ogórek, a zamiast panierki i smażenia na głębokim tłuszczu jest osznurowanie i pieczenie. :grin: Sherlock BonAires Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 witaj Zematladnie wygladaja te poledwiczki,takie dlugie rolady z bardzo dobrego miesa,mysle ze wszyscy beda ciekawi jakzes to nadzial...... slonecznie pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 zemat, do tej pory myślałem, że rekonwalescent to ma inną dietę: kleik, otręby, warzywka :tongue: , a tu widzę, ze czasy poszły zdecydowanie do przodu :grin: Zdrowiej szybko :!: (a może jakieś servisco albo szybkapaczka podrzuci Cię na zlot :question: ) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Fajnie że jest zainteresowanie Więc Wziąłem parę polędwiczek wieprzowych, przeciąłem je prawie na pół i rozgniatając lekko ręką.następnie przygotowałem wywar z ziela angielskiego, czosnku, pieprzu, papryki ostrej i kminku z dodatkiem wegety i soli do smaku (szczyptę w takich samych ilościach, ja po łyżce stołowej). Po 2 dniach boki roztłukłem tłuczkiem do mięsa i włożyłem pasek sera salami, pasek ogórka kiszonego, i pasek papryki konserwowej. Ogórek i papryka sparzona wrzątkiem. Potem dobrze sznurowałem tak aby nie było żadnego otworu.Następnie do wędzarni i wędzone dymem zimnym do lekko brązowego koloru i do piekarnika.Uwędzone polędwiczki natarłem olejem z oliwek i piekłem w 170 st C Żona do tego zrobiła sos pieczarkowy i było pycha :lol: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 To pewnie PRAWIE jak de volaille. Tylko że zamiast kurczaka jest polędwica, zamiast masła jest ser, papryka i ogórek, a zamiast panierki i smażenia na głębokim tłuszczu jest osznurowanie i pieczenie. :grin: Prawie robi (jak widać) wielką różnicę. Niby prościutkie..a tu i moczenie w marynacie i wędzenie...no nie.... :lol: Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolll Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Smakowite.........ślinka cieknie......eeech :tongue: Cytuj ........a najbardziej kocham jeść )) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 wędzenia prawie nie widać ale aromat zostałProponuje nici namoczyć w solance ponieważ miałem nieprzyjemny posmak, ale przy sosiku było OK.Najskuteczniejsze zdjęcie nici po wychłodzeniu nożyczkami (ale ostrymi) :wink: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-15798 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChefPaul Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 22 Września 2007 ... może nie tak wyszukana jak Zemata ... ale zawsze coś na ząbek Polędwica marynowana pieczona składniki: 2 kg wieprzowe polędwice 2 ząbki drobno usiekanego czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka rozmarynu 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 4 łyżki oliwy 1 łyżka czerwonego winnego octu 1 łyżka miodu 1/2 szklanki burbonu (może być Jack Daniel's) sól i pieprz do smaku sposób przygotowania: http://www.chefpaul.net/inne/poledM01.jpg Przygotować marynatę z czosnku, majeranku, rozmarynu, papryki, octu, miodu, burbonu i 2 łyżek oliwy. Zalać polędwicę marynatą w naczyniu (lub plastikowym worku) i marynować w lodówce przynajmniej przez 10-12 godzin. Wyjąć z lodówki na 1 godzinę przed dalszą obróbką. http://www.chefpaul.net/inne/poledM02.jpg Rozgrzać oliwę na patelni i obsmażyć na kolor jasno brązowy ze wszystkich stron. http://www.chefpaul.net/inne/poledM03.jpg Nagrzać piekarnik do 150*C, ułużyć w brytwannie i piec około 20 minut podlewając pozostałą marynatą raz przewracając. http://www.chefpaul.net/inne/poledM04.jpg Można podawać z ziemniaczkami opiekanymi ze słodką papryką i sałatką z karczochów. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/922-pol%C4%99dwiczka-z-serem-og%C3%B3rkiem-i-papryk%C4%85/#findComment-17865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.