Skocz do zawartości

Wyroby Snickersa - nie tylko z wędzarni


Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem od ojca poważne zadanie, mam mu przy następnym wędzeniu, uwędzić kość od schabu. Zastanawiam się tylko jak podejść do peklowania takiego materiału oraz czy potrzeba jest parzenia takiego produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9298-wyroby-snickersa-nie-tylko-z-w%C4%99dzarni/page/2/#findComment-354370
Udostępnij na innych stronach

Przy peklowaniu mięsiwa, włóż do solanki kości schabowe i pekluj razem z mięsem, potem uwędź do porządanego przez Ciebie koloru. Parzysz wtedy gdy potrzebujesz na tych kościach coś zrobić np. bigos :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9298-wyroby-snickersa-nie-tylko-z-w%C4%99dzarni/page/2/#findComment-354371
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...

Zawsze to lepiej późno niż wcale :)

Troszeczkę zaniedbałem przedstawianie moich wyrobów wiec troszeczkę nadrobię.

Widok ogólny stojaka:

post-60142-0-84871800-1419973044_thumb.jpg

 

Widok z góry:

post-60142-0-46308400-1419973130_thumb.jpg

 

Z prawej strony:

post-60142-0-44027300-1419973409_thumb.jpg

 

Z lewej strony:

post-60142-0-68805700-1419973435_thumb.jpg

 

Rybka z piętra niżej:

post-60142-0-55056900-1419973520_thumb.jpg

 

Kabanosy wyszły wysmienite :) z przepisu @halusi@ http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/1710-kabanosy-wieprzowe-halusi oraz kiełbasa z przepisu http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/trwale-pieczone-lub-parzone/710-wyborowa-kielbasa-wiejska-wieprzowo-wolowa 

 

W miedzy czasie były również moje bułeczki które popijając soczkiem marchwiowym zajadały moje dziatki:

post-60142-0-64244000-1419973897_thumb.jpg

 

Na koniec mam małe pytanie do fachowców WB:

Chcę uwędzić polędwicę łososiową, którą jak czytam przepisy dobrze jest wędzić ze dwa dni w zimnym dymie.

Czy wędzenie musi nastąpić jeden dzień po drugim czy mogę na przykład w jedna sobotę wędzić i ponownie w następną sobotę?

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9298-wyroby-snickersa-nie-tylko-z-w%C4%99dzarni/page/2/#findComment-393817
Udostępnij na innych stronach

Nie ma potrzeby wędzić polędwicę łososiową dwa dni, wystarczy kilka godzin, inaczej za bardzo wyschnie, a ma przecież rozpływać się w ustach (cienko krojona).

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9298-wyroby-snickersa-nie-tylko-z-w%C4%99dzarni/page/2/#findComment-393859
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.