Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukałem i nie znalazłem.

Takie pytanie do kolegów jak to połączyć. Proszę w miarę "łopatą" bo jestem skromnym kucharzem i z elektryką to tak ostrożnie.

Jakiś prosty schemat bo to pewnie nic trudnego ale ja nie bardzo w te klocki.

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam Bractwo.

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9446-jak-po%C5%82%C4%85czy%C4%87-reg-obrot%C3%B3wregtemperaturygrza%C5%82ka-schemat/

Bambo22222 szukaj:

Zakup wędzarni.

Rozpoczęty przez steevie, 28 cze 2013 06:02

post #31 :)
Edytowane przez gontek

A że tak spytam, skoro jest regulator temperatury to po co jeszcze regulator obrotów? 

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

A sprzęt masz już kupiony czy kompletujesz dopiero ? Regulator obrotów do jakiego silnika ? Regulator temperatury jaki i z jaka mocną grzałką ? 

Jeśli masz już sprzęt kupiony to zrób zdjęcia i wstaw jak nie to napisz parametry silnika I grzałki a ja coś ci zaproponuje. 

Kucharzu drogi rozumiem regulator temperatury + grzałka, tylko ten regulator obrotów grzałką mnie trochę martwi.  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

:clap:  :)

Kucharzu drogi rozumiem regulator temperatury + grzałka, tylko ten regulator obrotów grzałką mnie trochę martwi.  

Może ja odpowiem za kolegę do czego potrzebny regulator obrotów . Ja regulatorem ustawiam moc grzałki i mam stałą temperaturę w wędzarni nawet bez termostatu.

Ja regulatorem ustawiam moc grzałki i mam stałą temperaturę w wędzarni nawet bez termostatu.
To jest dla nas jak najbardziej zrozumiałe. Pytanie było po co tam DODATKOWO regulator obrotów skoro jest regulator temperatury?  

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

tusiaczku  jeżeli ten regulator temperatury  reguluje moc grzałki to zgoda , regulator obrotów nie jest potrzebny, a jeżeli jest to tylko termostat  to im większej mocy grzałki będą większe skoki temp.

Zapomnieliście o wsadzie w wędzarni, działa jak akumulator  :D

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

Regulator mocy a termoregulator to dwa różne urządzenia jak chcesz mieć dwa w jednym to polecam Pamela ;)

Jak temperatura ma być zgodna z zadaną bez większej histerezy to tylko PID sterowanie 0/1 nie załatwi tematu ze względu na sporą bezwładność termiczną układu.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Dziękuję za dobre rady od tych Kolegów co mają jakieś pojęcie w temacie.

Do Kolegi miro w temacie "zakup wędzarni" post #31 podaje filmik z regulatorem obrotów AVT 1007 , a tu się dziwi do czego on służy.

roger się zna i dobrze radzi. Ja osobiście dziękuję jaga1 bo na początek zastosuje tylko reg. obrotów (bo mam 3kW) a jak nie dam sobie rady to wtedy ukłonie się do Kolegi lesniak i podrzucę zdjęcia oraz co i jak chcę połączyć. (sprzęt z używek jakie posiadam w domu) 

Jeszcze raz dziękuję za wypowiedzi.

Temat można zamknąć.

Do Kolegi miro w temacie "zakup wędzarni" post #31 podaje filmik z regulatorem obrotów AVT 1007 , a tu się dziwi do czego on służy.

Dziwiłem się ponieważ przy grzałce, jest to regulator mocy.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif

A przy żarówce ściemniacz.

:D  :thumbsup:  

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif