Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, bilu72 napisał(a):

Pomimo moczenia kleją się do lekka co powoduje częste pęknięcia.

Dziwne, nam same spadają trzeba je dobrze trzymać. Może masz za szeroki lejek lub za krótko moczysz wtedy "tępo" schodzą. Lejek zawsze możesz posmarować olejem.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954107
Udostępnij na innych stronach

54 minuty temu, Grzewlod napisał(a):

Dziwne, nam same spadają trzeba je dobrze trzymać. Może masz za szeroki lejek lub za krótko moczysz wtedy "tępo" schodzą. Lejek zawsze możesz posmarować olejem.

Po  kilku krotnym przepłukaniu z soli moczyłem w letniej wodzie od 1,5 do nawet 12 godz.używam lejka fi12 do baranków kal.16 do nie tubowanych wstrzykuję odrobinę oleju i jest ok.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954121
Udostępnij na innych stronach

" Grzewold -🙆‍♂️Tak mówi osoba, która nigdy nie robiła kabanosów. "

Grzewold nie mam zacięcia do kabanosów tak jak Ty , ale jak zwykle lubisz cos podkreślić, czyli wyższość. Robię kabanosy 1 raz do roku , nie przeszkadza mi skorzystać z samego  lejka. Właśnie wczoraj wyrzuciłem tubę która mi pozostała po zakupie na wiosnę , skorzystam z pęczka zakupionego w sklepie to jest moja suwerenna decyzja. 

 

 

Edytowane przez Pacan Wojciech
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954215
Udostępnij na innych stronach

14 godzin temu, Pacan Wojciech napisał(a):

Ty , ale jak zwykle lubisz cos podkreślić, czyli wyższość.

🙆‍♂️.

14 godzin temu, Pacan Wojciech napisał(a):

Robię kabanosy 1 raz do roku , nie przeszkadza mi skorzystać z samego  lejka.

Nie wierzę w żadne Twoje słowa "ROBIĘ", jak nie zobaczę fotki z produkcji wykonanych wyrobów. Osoby, które cokolwiek robią prentują wyroby wszystkim w różnych celach. Przypominam,

jakbyś nie wiedział, że forum poświęcone jest głównie tradycji wyrobów masarskich itp.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954348
Udostępnij na innych stronach

Już Ci raz pisałem , że nie publikuję zdjęć i nie jestem, oprócz  naszego forum , uczestnikiem innych for społecznościowych. Taka mam zasadę , o której pisałem wcześniej, na Twojej wiarze najmniej mi zależy, natomiast uważam i potwierdzam to co Ci napisałem. Masz potrzebę publikowania Twoich prac to je publikuj , często oglądam wyroby kolegów i Twoje na forum. To co ja robię jest dla mnie i moich przyjaciół - mamy podobne zasady , kiedy mam potrzebę zdobycia wiedzy  to pytam , nikt mi do dzisiaj nie odmówił na forum. Dalej nie zmieniam zdania , co nie wpływa na Twoja pozycje na forum , życzę dalszych osiągnięć. Pozdrawiam 

  • Like 1
Wojciech Pacan
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954386
Udostępnij na innych stronach

Myślę Panowie, że temat został wyczerpany. Dalsza dyskusja jedynie podgrzeje atmosferę, a tego nie chcemy.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954397
Udostępnij na innych stronach

6 godzin temu, Grzewlod napisał(a):

Osoby, które cokolwiek robią prentują wyroby wszystkim w różnych celach

Wyobraź Sobie że ja również nie chwalę się fotkami,kiełby i inne wyroby kręcę prawie od czterech dekad i do żadnych fej i tym podobnych stworów oprócz kilko forów nie należę.To nie jest na szczęście obowiązek.Dla mnie wazniejsza jest prywatność,a nie pokazanie co dzisiaj zjadłem.

  • Like 1

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9483-lejki-do-nadziewarki/page/3/#findComment-954463
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.