lesniak Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Marca 2014 Poliwka z kiszonym ogórkiemTypowa zupa postna z mojego regionu jadana z ziemniakami podsmażonymi na patelni lub z chlebem.Składniki:1 duży ziemniak1 szklanka kwaśnej śmietany2 ogórki kiszone 1 litr wodyKoperekSól.1 - 2 łyżki mąki.Wykonanie:Ziemniaka ostrugać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka z osolona wodą i ugotować do miękkości. Zmieszać śmietanę z mąką i zaciągnąć zupę. Dodać koperek i pokrojonego w ostkę ogórka.Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Marca 2014 Leśniaku , jestem zaskoczony prostotą te zupy.Brak przypraw ,jeszcze bardziej mnie sprowokował , wiem co będę jadł w poniedziałek.Pozdrawiam Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/#findComment-340848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Marca 2014 No zobaczysz, że bardzo dobra koperek dodaj świeży ziemniaki pokrój w drobną kostkę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/#findComment-340888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Marca 2014 Ciekawa zupa, a jakieś przecieki z konkursu? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/#findComment-340913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeert Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Czerwca 2014 WitamSpróbowałem dziś zrobić tą zupkę tak na przekąskę. Właściwie bardziej na spróbowanie. Koperek prosto z ogródka. Ogórki małosolne, które troszkę dłużej poleżały w słoju. Do tego ziemniaki smażone na patelni.Zupa wyszła wspaniale. Gorąco polecam. Rodzinka pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/#findComment-359419 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Z pisania wynika , że woda z gotowania ziemniaków pozostaje jako podstawa zupy , tak? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/#findComment-359428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robeert Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ja tak zrobiłem. Tą wodę zalałem śmietaną z mąką. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9566-kuchnia-regionalna-poliwka-z-kiszonym-og%C3%B3rkiem/#findComment-359465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.