Smok1977 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam. Mam wędzarnie skrzyniową,drewnianą z podwójną ścianą i paleniskiem z kanałem 1,7m. Wędziłem kiełbaske pierwszy raz,drzewem z wierzby i na zewnątrz ma ładny kolor ale od środka prawie zero koloru.Przekładałem kije ale nic nie pomogło. Temp wędzenia 45-60 stopni a czas wędzenia razem z osuszaniem 3,5 godz. Co jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9740-problem-z-kolorem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Podeślij foto przekroju. Tak na szybko dwie wątpliwości:1. dlaczego wędziłeś wierzbą?2. za kolor wew wędzonki odpowiada również proces peklowania. Jak peklowałeś? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9740-problem-z-kolorem/#findComment-347860 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.