Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj widzę, że masz po 4 kiełbaski po co sznurek , przez odkręcanie lepiej tak myślę a na kij wieszasz pomiędzy 1i 2 a potem 3a4 i jest ok. Kolorek superaśny a fotkę przekrojonej podeślesz? :D  :thumbsup:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-355413
Udostępnij na innych stronach

To co kole boiska wczoraj woniało to twoja zasługa ?  :clap:

 

Tak jak pisze baca - nie sznurkuj , łatwiej okręcać , podaj przekrój , kolor ładny.

 

Piersi masz z kury czy z kurczaka?

Edytowane przez jumbo

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-355416
Udostępnij na innych stronach

Sznurek po to zeby sie nie odkrecaly :D a wieszalem tak zeby sie nie stykaly przy wedzeniu :) przekroj na talerzu jest :)


Jumbo wedzilem w Golejowie do boiska mam dosc daleko :tongue: Piersi sa z kurczaka a przekroj dam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-355417
Udostępnij na innych stronach

 

 

Sznurek po to zeby sie nie odkrecaly  a wieszalem tak zeby sie nie stykaly przy wedzeniu

nie ma takiej opcji a na patykach ułożysz i nie będą się stykały, a w przekroju  :tongue:  :thumbsup:

Pozdrawiam Zbigniew  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-355480
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/338-kielbasa-podwawelska/ Możesz zrobić tą tylko sugeruję 18 gr. peklosoli na 1 kg i wiele innych :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-357296
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dajcie jeszcze jakie fajne pomysly na kielbasy
 

 JA ostatnio zrobilam Poledwicowa  :laugh: , miala byc szynkowa, ale ze z poledwicy to poledwicowa. Nie jest trudna i szybka do tego.  Powiedzmy byla robiona wg przepisu Szczepana z glownej strony .  Jesli chcesz sie odwazyc na gruba kielbase, polecam. A inna to Krakowaska wg Kostka, ta jest u nas czesto robiona , bo smaknam podchodzi.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-357311
Udostępnij na innych stronach

A ja bym Tobie polecił kiełbasę kruchą. Ja robiłem z tego przepisu  https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7037-kielbasa-krucha-halusi/?hl=%2Bkie%C5%82basa+%2Bkrucha  ale na forum są inne. Bardzo mi przypadła taka kiełbaska do gustu. Rozwala się i czasem się galaretka trafi jak wody dużo dasz ale w smaku przypomina stare kiełbasy robione przez moją rodzinę. Przyprawy możesz zawsze według swojego uznania pozmieniać. Tylko jak będziesz kombinował to część rób zgodnie z przepisem, żebyś miał do czego się odnieść. Cześć rób po swojemu i zapisuj wszystko bo gwarantuje, że zapomnisz co i jak robiłeś, a jak później będziesz chciał odtworzyć to będzie trudno.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-357314
Udostępnij na innych stronach

mocno dopiekałeś - a smak jak?

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-357987
Udostępnij na innych stronach

 

 

Wcale nie dopiekalem wrecz mialem problem z temperatura bo znowu matka natura mnie lodem okladala :)
Życie hehehee nikt nie obiecywał że będzie lekkokiełbaska fajnie wygląda w przekroju

Niech dym będzie z nami.....
  Edytowane przez abratek
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-357996
Udostępnij na innych stronach

:lol::lol::lol::lol:

 

Wcale nie dopiekalem wrecz mialem problem z temperatura bo znowu matka natura mnie lodem okladala :) Życie hehehee nikt nie obiecywał że będzie lekkokiełbaska fajnie wygląda w przekroju

 

Niech dym będzie z nami.....

Co znaczy wpis w kwadratowym nawiasie?

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9923-t800-pierwsza-kie%C5%82basa/#findComment-357999
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.