jendreko Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Września 2007 witam serdecznie za kilka dni będę miał okazję spróbować koziego mięsa ( koziołek 6 miesięcy) słyszałem że mięso to ma specyficzy zapach, czy można się go pozbyć w jakiś sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Września 2007 U 6 - ściomiesięcznego ten zapach nie występuje. "Mięsko prima sort", palce lizać. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-17607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendreko Opublikowano 16 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Września 2007 dzięki za zainteresowanie tematem. chciałem też spróbować jakąś część owego koziołka uwędzić w swojej wędzarce, czy należałoby sporządzić zalewę taką jak przy wędzeniu szyneczek wieprzowych? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-17610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 25 Września 2007 Witam A jaka kiełbaska by była z tej kózki . Biało czarna ???? Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 26 Września 2007 A jaka kiełbaska by była z tej kózki Przednia część - na kaszankę, tylna - na pasztetkę Cytuj fentelzadymiacze wszystkich krajów łączcie sięORMO czuwa !!!!! bo Milicja śpi ! http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256www.rufi.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdw Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 26 Września 2007 Biało-czarna jeszcze się pasie, a już podzielona i przerobiona? :rolleyes: Cytuj idę napić się herbatki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 26 Września 2007 Witam Ostatnie słowo chyba należy do niego. Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 26 Września 2007 jendreko zrob najlepiej kielbaske z dodatkiem boczku lub podgardla,albo zrobpieczen w sosie wlasnym pycha Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 5 Października 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 5 Października 2007 Jandreko,chyba póżno ale chcąc wędzić kożlinę, musisz mięso do wędzenia przygotować.Zrób zalewę nawet z samą solą,wszak mięso kozie ma ciemną barwę,możesz dodać ulubione przyprawy i wszystko będzie dobrze.Chyba nie chcesz jeśćnie slonych wyrobów.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jendreko Opublikowano 6 Października 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Października 2007 dzięki spoko jeszcze nie jest za późno koziołek korzysta z pogody i pasie się na trawce obrastając w dodatkowe centymetry mięska :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/998-kozie-mi%C4%99so/#findComment-18679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.