Maxell Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Lipca 2011 Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy "powakacyjny" kurs podstawowy w naszej filii SDM w Łazach. Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Lipca 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 31 Lipca 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. Łukasz Łamejko 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. Łukasz Łamejko 6. Piotr Kramarzyk 7. Sławek Kramarzyk 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. Łukasz Łamejko 6. Piotr Kramarzyk 7. Sławek Kramarzyk 8. Marek Olejnik 9. Waldemar Rosiński 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. Łukasz Łamejko 6. Piotr Kramarzyk 7. Sławek Kramarzyk 8. Marek Olejnik 9. Waldemar Rosiński 10. Jan Mierzwinski - Kanada 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. Łukasz Łamejko 6. Piotr Kramarzyk 7. Sławek Kramarzyk 8. Marek Olejnik 9. Waldemar Rosiński 10. Jan Mierzwinski - Kanada 11. Rafał Krzeszowiec 12. Krzysztof Górnicki 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach: 1. Tomasz Duch 2. Bogdan Lipiński 3. Jacek Obal 4. Jaroslaw Obal 5. Łukasz Łamejko 6. Piotr Kramarzyk 7. Sławek Kramarzyk 8. Marek Olejnik 9. Waldemar Rosiński 10. Jan Mierzwinski - Kanada przylatuje specjalnie na kurs z Kanady i wpłaty dokona na miejscu. 11. Rafał Krzeszowiec 12. Krzysztof Górnicki 13. Maxell - wpłata na miejscu 14. Seminole - wpłata na miejscu 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek. Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym. Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu. Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia. Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę. Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów: - piątek - obiadokolacja, - sobota - śniadanie, obiad, kolacja, - niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów) Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 6 Września 2011 Wykaz wyrobów na kursie 03 Łazy. Wyroby do wykonania na kursie w Łazach 1. Kiszka krwista kaszana gryczana 2. Kiszka pasztetowa z manną– kutrowana 3. Wędzonki – szynka z noga, szynka got, baleron got, boczek itd. 4. Kiełbasa cienka 5. Kiełbasa gruba 6. Salceson typu "włoski" 7. Rolada schabowa pieczona. Wielkość wykonanych asortymentów będzie uzależniona od wielkości surowca. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Września 2011 W razie kłopotów z dojazdem lub innych pytań, podaję telefon kontaktowy do Kol. Andrzeja (nick Bagno) 518 055 868 Namiar GPS na SDM w Łazach opracowany przez Kolegę Kyzimola: N 53st 01'19,68" ,E 21st 06'48,78" Do miłego zobaczenia w Łazach. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Września 2011 Jako, iż mimo zapewnień, nikt jeszcze nie napisał swej opinii o kursie, jako jego uczestnik, chciałbym podzielić się kilkoma uwagami:1. Bardzo serdecznie dziękuję Andrzejowi i Małżonce Reginie za wspaniałe warunki lokalowe jakie stworzyli głównie z myślą o uczestnikach naszych szkoleń.2. Andrzejowi i Dziadkowi dziękuję za przygotowanie i bardzo profesjonalne prowadzenie kursu.3. Osobne podziekowania dla Reginy wraz z pomocnicami za super domowe jedzonko, ciasta, kompoty, smalczyk itd., itd., itd. Dobrego jadła było nie do przejedzenia.4. Wszystim uczestnikom kursu dziekuję za wspaniałą atmosferę i niezapomniane przeżycia.Powyższe opinie podziela także Kolega Seminole (uczestnik kursu).Proszę fotografów "kursowych" o wklejenie zdjęć, a pozostałych uczestników o ich spostrzeżenia. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Września 2011 Mimo zachęty Maxella dalej brak odważnych, więc może ja....Trudno coś napisać, ponieważ ..... Maxell napisał już wszystko. Potwierdzam doskonałe warunki oraz wspaniałe domowe jedzenie, chociaż określenie domowe nie jest właściwe - w wielu domach tak dobrze się nie jada.Co do części szkoleniowej też trudno mieć jakieś uwagi, jak na 1,5 dnia szkolenia ilość i różnorodność wyrobów duża, a prowadzący w każdym momencie mieli coś ciekawego do powiedzenia.Po szkoleniu zastanawiałem się na ilością przerobionego mięsa i z jednej strony trochę niedosyt (taka aby nie trzeba było wyliczać czy na coś wystarczy czy nie, wybierać, którą wędzonkę zrobimy, a której nie) a z drugiej strony i tak było wystarczająco pracy, tak więc chyba jednak ilość była właściwa.Z całego kursu najbardziej bezcenne ... poznanie osobiście forumowych specjalistów kolegów Bagno i Dziadka. P.S.Na zakończenie każdy otrzymał pokaźną "wałówkę" (coś około 5kg wyrobów). Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszpak Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Września 2011 NIe brak odważnych, tylko brak czasu... Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim za wspaniałą atmosferę na kursie. Oczywiście, główne brawa należą się kolegom Bagno (wraz z Małżonką i pomocnikami) oraz Dziadkowi. Powrót do starych, porządnych receptur to jest coś, czego oczekiwałem po tym kursie i oczywiście się nie zawiodłem.Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Września 2011 Atmosfera wspaniała, wyroby udane. Kilka zdjęć. Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldero Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Września 2011 Zaczynam mieć wrażenie, że na kursie były tylko cztery osoby i dwóch prowadzących... przecież gdyby było więcej to na pewno by ktoś coś napisał :wink: Z braku chętnych dodam coś jeszcze o wyrobach:- najbardziej w domu wszystkim smakowała dyszka i rolada- dla mnie osobiści mistrzostwem był salceson Ze szkolenia, dla mnie, najciekawsze był rozbiór szynki połączony z opowiadaniem jak to było kiedyś, a jak jest teraz. Może jednak wykonujący zdjęcia znajdą chwilę i coś wkleją, przecież zdjęcia robił nie tylko Dziadek... P.S.Ciekawe ile osób zwróciło się do Maxlla o płytkę szkoleniową, czy tylko Ci co coś napisali ... :question: Cytuj Pozdrawiamwaldero "Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Września 2011 waldero, byłem na kursie w 2009 roku w marcu i uwierz mi ze nikt z mojego zjazdu nie udziela się na forrum szkoda bo ekipa błla fajna !Takie życie! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 19 Września 2011 Linki przekazałem chyba 4 czy 5 osobom. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.