Skocz do zawartości

Kurs podstawowy nr 3 SDM w Łazach w dn. 09-11.09.2011r.


Maxell

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie zapraszam Państwa do zapisów na pierwszy "powakacyjny" kurs podstawowy w naszej filii SDM w Łazach.

 

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5. Łukasz Łamejko

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5. Łukasz Łamejko

6. Piotr Kramarzyk

7. Sławek Kramarzyk

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5. Łukasz Łamejko

6. Piotr Kramarzyk

7. Sławek Kramarzyk

8. Marek Olejnik

9. Waldemar Rosiński

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5. Łukasz Łamejko

6. Piotr Kramarzyk

7. Sławek Kramarzyk

8. Marek Olejnik

9. Waldemar Rosiński

10. Jan Mierzwinski - Kanada

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5. Łukasz Łamejko

6. Piotr Kramarzyk

7. Sławek Kramarzyk

8. Marek Olejnik

9. Waldemar Rosiński

10. Jan Mierzwinski - Kanada

11. Rafał Krzeszowiec

12. Krzysztof Górnicki

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Lista chętnych do uczestnictwa w III kursie podstawowym w SDM w Łazach:

 

1. Tomasz Duch

2. Bogdan Lipiński

3. Jacek Obal

4. Jaroslaw Obal

5. Łukasz Łamejko

6. Piotr Kramarzyk

7. Sławek Kramarzyk

8. Marek Olejnik

9. Waldemar Rosiński

10. Jan Mierzwinski - Kanada przylatuje specjalnie na kurs z Kanady i wpłaty dokona na miejscu.

11. Rafał Krzeszowiec

12. Krzysztof Górnicki

13. Maxell - wpłata na miejscu

14. Seminole - wpłata na miejscu

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

 

 

Oczywiście wykładowcami są Koledzy Bagno i Dziadek.

 

 

Cena kursu: 410,00 zł od osoby. Pokoje nowoczesne, bardzo przestronne każdy z węzłem sanitarnym.

Sala dydaktyczna przygotowana profesjonalnie i wyposażona w pełni na potrzeby kursu.

Duża wędzarnia stacjonarna z wózkiem wędzarniczym koło pomieszczenia technologicznego, wewnatrz budynku. W pomieszczeniu wędzarni chłodnia.

Między salą biesiadną, a salą dydaktyczną kuchnia, gdzie można robić kawę i herbatę.

 

Obiekt zapewnia pełne wyżywienie słuchaczom kursów:

- piątek - obiadokolacja,

- sobota - śniadanie, obiad, kolacja,

- niedziela - śniadanie (produkty wykonane przez kursantów)

 

Więcej: http://szkoladomowegomasarstwa.pl/oferta-szkolen

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wykaz wyrobów na kursie 03 Łazy.

 

Wyroby do wykonania na kursie w Łazach

 

1. Kiszka krwista kaszana gryczana

2. Kiszka pasztetowa z manną– kutrowana

3. Wędzonki – szynka z noga, szynka got, baleron got, boczek itd.

4. Kiełbasa cienka

5. Kiełbasa gruba

6. Salceson typu "włoski"

7. Rolada schabowa pieczona.

 

Wielkość wykonanych asortymentów będzie uzależniona od wielkości surowca.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W razie kłopotów z dojazdem lub innych pytań, podaję telefon kontaktowy do Kol. Andrzeja (nick Bagno) 518 055 868

 

Namiar GPS na SDM w Łazach opracowany przez Kolegę Kyzimola:

N 53st 01'19,68" ,E 21st 06'48,78"

Do miłego zobaczenia w Łazach.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jako, iż mimo zapewnień, nikt jeszcze nie napisał swej opinii o kursie, jako jego uczestnik, chciałbym podzielić się kilkoma uwagami:

1. Bardzo serdecznie dziękuję Andrzejowi i Małżonce Reginie za wspaniałe warunki lokalowe jakie stworzyli głównie z myślą o uczestnikach naszych szkoleń.

2. Andrzejowi i Dziadkowi dziękuję za przygotowanie i bardzo profesjonalne prowadzenie kursu.

3. Osobne podziekowania dla Reginy wraz z pomocnicami za super domowe jedzonko, ciasta, kompoty, smalczyk itd., itd., itd. Dobrego jadła było nie do przejedzenia.

4. Wszystim uczestnikom kursu dziekuję za wspaniałą atmosferę i niezapomniane przeżycia.

Powyższe opinie podziela także Kolega Seminole (uczestnik kursu).

Proszę fotografów "kursowych" o wklejenie zdjęć, a pozostałych uczestników o ich spostrzeżenia.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mimo zachęty Maxella dalej brak odważnych, więc może ja....

Trudno coś napisać, ponieważ ..... Maxell napisał już wszystko.

Potwierdzam doskonałe warunki oraz wspaniałe domowe jedzenie, chociaż określenie domowe nie jest właściwe - w wielu domach tak dobrze się nie jada.

Co do części szkoleniowej też trudno mieć jakieś uwagi, jak na 1,5 dnia szkolenia ilość i różnorodność wyrobów duża, a prowadzący w każdym momencie mieli coś ciekawego do powiedzenia.

Po szkoleniu zastanawiałem się na ilością przerobionego mięsa i z jednej strony trochę niedosyt (taka aby nie trzeba było wyliczać czy na coś wystarczy czy nie, wybierać, którą wędzonkę zrobimy, a której nie) a z drugiej strony i tak było wystarczająco pracy, tak więc chyba jednak ilość była właściwa.

Z całego kursu najbardziej bezcenne ... poznanie osobiście forumowych specjalistów kolegów Bagno i Dziadka.

 

P.S.

Na zakończenie każdy otrzymał pokaźną "wałówkę" (coś około 5kg wyrobów).

Pozdrawiam

waldero

 

"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

NIe brak odważnych, tylko brak czasu... ;)

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim za wspaniałą atmosferę na kursie. Oczywiście, główne brawa należą się kolegom Bagno (wraz z Małżonką i pomocnikami) oraz Dziadkowi. Powrót do starych, porządnych receptur to jest coś, czego oczekiwałem po tym kursie i oczywiście się nie zawiodłem.

Jeszcze raz dziękuję.

Rafał (ryszpak)

rakrzes@poczta.onet.pl

 

Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją...

 

Iure et gladio

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zaczynam mieć wrażenie, że na kursie były tylko cztery osoby i dwóch prowadzących... przecież gdyby było więcej to na pewno by ktoś coś napisał :wink:

 

Z braku chętnych dodam coś jeszcze o wyrobach:

- najbardziej w domu wszystkim smakowała dyszka i rolada

- dla mnie osobiści mistrzostwem był salceson

 

Ze szkolenia, dla mnie, najciekawsze był rozbiór szynki połączony z opowiadaniem jak to było kiedyś, a jak jest teraz.

 

Może jednak wykonujący zdjęcia znajdą chwilę i coś wkleją, przecież zdjęcia robił nie tylko Dziadek...

 

P.S.

Ciekawe ile osób zwróciło się do Maxlla o płytkę szkoleniową, czy tylko Ci co coś napisali ... :question:

Pozdrawiam

waldero

 

"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój."

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.