Skocz do zawartości

Przekąski Gabi na bazie oscypków


Rekomendowane odpowiedzi

W ramach przygotowań do zlotu zrobiłam różne przekąski na bazie oscypków. Poniżej mała fotorelacja.

 

 

 

Na zdjęciach widać przygotowania i produkt finalny. Produktem wyjściowym jest oscypek z mleka krowiego. Na zdjęciach dolnych poszczególe wyroby. I tak: ostra papryka nadziewana białym oscypkiem, oscypkowe skrętki w oleju aromatycznym, kapelusze marynowanych pieczarek nadziewane oscypkiem, koreczki z białym i wędzonym oscypkiem przekładane warzywami, korbacze w oleju aromatycznym, wędzony oscypek na ostro, białe oscypki z bazylią i pomidorkami.

Wszystko to do degustacji na zlocie. Powyższe "oscypkowe wariacje" zgłaszam do konkursu na "najładniejszy wyrób inny".

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1725-przek%C4%85ski-gabi-na-bazie-oscypk%C3%B3w/
Udostępnij na innych stronach

korbacze w oleju aromatycznym

Gabrysiu,

w jakiej temperaturze "wyciagasz" korbacze?

Pikne wyroby przygotowałaś. Przyjmij moje gratulacje.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1725-przek%C4%85ski-gabi-na-bazie-oscypk%C3%B3w/#findComment-38980
Udostępnij na innych stronach

w jakiej temperaturze "wyciagasz" korbacze?

Szczerze mówiąc (pisząc ) nie mierzyłam temperatury . Wiem tylko że okrutnie parzyło w dłonie. To moje pierwsze próby z rozciąganiem sera , przy następnych postaram się nie zapomnieć o termometrze.

 

Pikne wyroby przygotowałaś. Przyjmij moje gratulacje.

Mam nadzieję ,że dasz się namówić na degustację :lol:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1725-przek%C4%85ski-gabi-na-bazie-oscypk%C3%B3w/#findComment-38983
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.