Muski Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 18 Września 2017 wystarczy że ja tylko będę WYSTARCZY Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 19 Września 2017 Co mam przywieź na zlot, recepturę, kiełbasę czy wystarczy że ja tylko będę Z Ciebie też, coś wyciśniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak142 Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 19 Listopada 2017 Mój pierwszy post, choć inspirujecie mnie od ponad roku, kiedy to zacząłem wędzić. Chcę wypróbować ten przepis, gdyż wciąż nie znalazłem przepisu na smak sprzed lat. Być może to ten.Pytanie: W jaki sposób technicznie przeprowadzić suszenie w małej metalowej wędzarni. Napisane jest suszenie w 45st, następnie wędzenie w podobnej temperaturze. W jaki sposób po przepaleniu i wysuszeniu wędzarni mam suszyć wędliny? I jak przejść do wędzenia? Rozumiem, że sól w przepisie to sól, a nie peklo...Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) W jaki sposób po przepaleniu i wysuszeniu wędzarni mam suszyć wędliny? I jak przejść do wędzenia? Osuszasz kiełbasę w wędzarni bez dymu samym gorącym powietrzem lub z bardzo małą ilością dymu.Po osuszeniu puszczasz więcej dymu i wędzisz. Edytowane 19 Listopada 2017 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.