Skocz do zawartości

Kiełbasa krucha Halusi


@halusia@

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

wystarczy że ja tylko będę
WYSTARCZY :D  :thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 303
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 2 miesiące temu...

Mój pierwszy post, choć inspirujecie mnie od ponad roku, kiedy to zacząłem wędzić. Chcę wypróbować ten przepis, gdyż wciąż nie znalazłem przepisu na smak sprzed lat. Być może to ten.

Pytanie: W jaki sposób technicznie przeprowadzić suszenie w małej metalowej wędzarni. Napisane jest suszenie w 45st, następnie wędzenie w podobnej temperaturze. W jaki sposób po przepaleniu i wysuszeniu wędzarni mam suszyć wędliny? I jak przejść do wędzenia? 

Rozumiem, że sól w przepisie to sól, a nie peklo...

Pozdrawiam wszystkich.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W jaki sposób po przepaleniu i wysuszeniu wędzarni mam suszyć wędliny? I jak przejść do wędzenia? 

 

Osuszasz  kiełbasę w wędzarni bez dymu samym gorącym powietrzem lub z bardzo małą ilością dymu.Po osuszeniu puszczasz więcej dymu i wędzisz.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.