Blackie83 Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam. Mam prosbe i pytanie. Ostatnio z zona dostalismy udziec z dzika, jest wielki i wyglada imponujaco nie wiedzialem co z tego zrobic i wpadlismy z zona na pomysl ze kielbasa z wlasnie z tego udzca byla by najlepsza a ze okazja sie zbliza (chrzciny mojego synka ) wiec ten pomysl przypadl nam najbardziej do gustu. Moja prosba to czy ktos moglby mnie poratowac jakims sprawdzonym i pysznym przepisem na kielbaske z dzika? Jakie proporcje, co dodac, ile wedzic, w jakiej temp, najlepiej jakim drzewem itp z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam bardzo serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Lutego 2014 I wszystkie odpowiedzi w jednym zdaniu? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackie83 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 22 Lutego 2014 heh niekoniecznie moze byc w paru :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 22 Lutego 2014 Najlepiej skorzystać najpierw z wyszukiwarki na stronie głównej i oto efekty: http://wedlinydomowe.pl/szukaj?searchword=Kie%C5%82basa+z+dzika&ordering=&searchphrase=alloraz na forum:https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=search&fromMainBar=1później peklowaniehttp://wedlinydomowe.pl/peklowanie/azotany-i-azotynywędzeniehttp://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/rodzaje-wedzenia/145-wszystko-o-wedzeniuo drewniehttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2969-wszystko-o-drewnie-do-wedzenia/?hl=drewnoa dalej tylko jeść. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackie83 Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 22 Lutego 2014 Dzieki wielkie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 22 Lutego 2014 Dzieki wielkie super Drobiazg. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 22 Lutego 2014 Witam. Mam prosbe i pytanie. Ostatnio z zona dostalismy udziec z dzika, jest wielki i wyglada imponujaco Blackie83 ,czy koniecznie chcesz przerobić udziec na kiełbaskę?Jeśli nie to możesz go upiec i na ciepło/zimno konsumować. Mogę Tobie podesłać przepis na marynatę do dzika . Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 22 Lutego 2014 a ze okazja sie zbliza (chrzciny mojego synka ) idealna okazja nie na kiełbasę, ale właśnie na to co Małgoś radzi.. udziec w całości!!!Goście byliby zachwyceni heheprzed pieczeniem możesz go uwędzić a do pieczenia obłożył słoniną.. robiłem coś takiego na święta z nogi wp - SUPER sprawa, na prawdę polecam no i poczujesz się jak król w swoim zamku hehe kiedy goście będą podziwiać kawał pięknego mięcha a Ty z nożem zaczniesz odkrajac plastry soczystego mięska i nakładać każdemu kiełbaskę zrób z normalnej wieprzowinki :P Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.