Rzerzol Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Marca 2007 Szanowni Zadymiacze, przymierzam się do kabanosów i w związku z tym mam dwa pytania : 1-ile m jelit baranich 22/24 potrzeba na 1kg wsadu ?2-czy w warunkach blokowych można te kabanosy dosuszyć ? pozdrawiam - Cytuj Rzerzol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Marca 2007 Jelit trochę będziesz potrzebował, gdyż potrzeba 4,2 mb jelita baraniego na 1 kg wsadu a ponadto przeczytaj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=592&highlight=6500.Jeśli chodzi o drugie pytanie to w bloku masz tak suche powietrze, że nie musisz sie martwić o wysuszenie kiełbasek. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Marca 2007 Jelita baranie cienkie - 6.5m- osłonki białkowe 22mm - 6,1m Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Marca 2007 Zajrzyj na ShoutBox.Maxell i Dziadek podawali dokładnie.W warunkach domowych jak najbardziej można suszyć kabanosy.Występuje jednak ciągłe niebezpieczeństwo podgryzania :lol: :lol: :lol: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzerzol Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Marca 2007 Hej Bagno, przeczytany link nie dodał mi otuchy.... Jak nerwy "puszczą" nadzieję kiełbaśnicę. O rezultatach zamelduję. Pozdrawiam - Cytuj Rzerzol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.