Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Wszystkie dokonania Arkadiusza
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Masz rację, dzięki wielkie za poprawkę 🙂 Pomyliłem się i odwróciłem proporcje – faktycznie najpierw podaje się chude, a potem tłuste, czyli powinno być 80/20. Dobrze, że zwróciłeś na to uwagę, bo takie szczegóły robią różnicę i łatwo można kogoś wprowadzić w błąd. Dzięki jeszcze raz za czujność!
  3. Oj raczej nie. II a to 80/20 a ja napisałem 20/80.Jako pierwszą podaje się ilość chudego a jako drugie tłustego przynajmniej tak mnie uczono. Następnym razem zwrócę na to baczniejszą uwagę a za uznanie kreatywności dziękuję.🙂 Przekrój będzie .
  4. Oznaczenie 20/80 dwójka jest zaliczane do klasy A, jeśli weźmiemy pod uwagę aktualne nazewnictwo stosowane na rynku. Jednak dla osób spoza branży może to być bardzo myląca informacja. Arkadiusz, mała uwaga dotycząca napełniania w osłonki – zostawiasz w nich trochę za dużo powietrza. Przez to jelita, zwłaszcza na końcówkach, wyglądają mniej estetycznie, a sam produkt szybciej się psuje. Szkoda też, że nie pokazałeś przekroju, bo byłoby to dużą wartością. Mimo tego ogromne gratulacje za pomysłowość i kreatywność – naprawdę świetna robota!💪
  5. Taka trochę nietypowa pasztetowa.Nietypowa pod względem składu i wykonania Miałem trochę tlustych kawalków z dzika co nie pasowały mi do kiełbasy.Taka II b 20/80.Zapakowałem w folię i siatkę dwa batony i uwędzilem na ciepło.Z jednego zrobiłem smalec z cebulą ,czosnkiem i majerankiem a drugi poszedl po sparzeniu własnie do tej pasztetowej .Dołożyłem jeszcze po sparzeniu mięso z 1/4 łba wp., wątrobę z dzika i trochę skórek i skórę z golonki bo przy okazji robilem jeszcze salceson włoski.Tak mniej wiecej po 1/3 i ok.10% skórek.I tak oto powstała ta nietypowa, niepodwędzana pasztetowa o smaku wędzenia.Jak widać nie zawsze trzymam się przepisów branżowych .😁
  6. To ja muszę do Bazyla pojechać po tą Marianówkę, bo mój brzuszek mówi tym firmom nie.😜
  7. Popieram, aby tylko nie w hurtowych ilościach 😁
  8. Ja mam bardzo zdrowy bo do oczyszczenia brzuszka używam Marianówki
  9. No nie chłopcy. 😚 Winiary ( czy inne takie firmy)używacie. Zdrowe macie brzuszki.
  10. Przecież nie napisałem że są złe....sam używam
  11. Akurat papierki z Winiar nie są złe.
  12. Nie robię. Używam gotowca z winiar.
  13. Jak robisz biały barszcz. Na pszennym zakwasie?
  14. Biały barszcz na dudkach z ziemniakami.
  15. Co to panie. Zalewajka? Żurek na pluckach?
  16. Dziś na obiad coś smakowitego.🙂
  17. Kolagen w czystej postaci...
  18. Jest co "poćmotkać" 😁 Smacznego
  19. Dawno nic nie pokazywałem. Salami w jelicie i bez przygotowane do pakowania próżniowego oraz karczek i polędwica.
  20. Może komuś do komory dojrzewającej się przyda. Sprzedam regulator EMS3723 P z czujnikiem PROnem w komplecie, przeznaczony jest do utrzymywania temperatury i wilgotności w urządzeniach grzewczych i nawilżających. Wszystko nowe, niepodłączane jedynie rozpakowane dla sprawdzenia co jest w paczce.Cena do negocjacji.Dalsze informacje na PW.Zdjęcie poglądowe.
  21. Na obudowie na kazdym wyjsciu jest rezystancja podpieta na zewnatrz, tu raczej nie ma miekkiego startu, wiec ja glosuje za tym ze to jest zabezpieczenie pradowe majace chronic wewnetrzny przekaznik ESMa, nie podpietego odbiornika @arkadiusz SSR jak juz masz z pewnoscia jest dobrym pomyslem i trwalym, jak sie cos ma spalic to wlasnie on
  22. Też przez chwilę nad tym się zastanawiamłem ale napewno nie o takie zastosowanie chodzi biorąc pod uwagę inne sterowniki dostępne na rynku w których z automatu jednym z układów podstawowych jest miekki start który chroni silnik chlodziarki. Do parametrów termistora dokopałem się już wcześniej, dzięki za informację. Z tym nie będzie problemu założę cęgi i zmierzę. Arek sprawdź jaki jest prąd znamionowy. Na tabliczce silnika jest napisany ten parametr w jednostce kW.
  23. Nie wiem czy się nadają , ale mam do rozruchu chłodziarki i grzania dokupione SSR -y.
  24.  
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.