Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Do Wielkiego? Ja kiedyś tam małpki piłem🙈
  3. Kilka słów co do keramzytu użytego na przegrodę w wędzarni separując palenisko od komory wędzarniczej. Co nam daje zastosowanie keramzytu umieszczonego na siatce. Keramzyt bardzo ładnie przepuszcza nam dym z paleniska oraz stabilizuje temperaturę w komorze. Druga sprawa to bardzo dobrze pochłania kapiący tłuszcz nie doprowadzając do zapłonu. A dziś na tapetę.... Mata ceramiczna. Bardzo dobry materiał izolacyjny i dylatacyjny gdzie występują temperatury i rozszerzanie materiału. Na uszczelnienia np drzwiczek - cegła. Bardzo dobry materiał do wykorzystania np w piecu chlebowym.
  4. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Temperatura coś około 25c za dużo nie powinno się 24c przekraczać temperatury ciasta. A czasy blok około 4 godzin w 20c kulki około 3 godzin w 20c i potem 13 godzin kulki w lodówce.
  5. Dzisiaj
  6. Wczoraj
  7. Papcio dużo zdrowia
  8. Miałem już nie pisać ale w tym wypadku nie mogę się powstrzymać ponieważ takie podejście do merytorki nadaje się do leczenia. KONIEC.
  9. Inteligentni właśnie mówią co myślą. Ot jaki sowizdrzał. Lustro się w domu pobiło? Rozumiem jakie są wymagane temperatury zabezpieczeń. Nie rozumiem tylko dlaczego technolog nie napisał, że PW16 jest do doopy. Pisząc technolog, nie mam na myśli @SZCZEPAN,bez urazy, tylko technolog z wędliny domowe. Kabaret to był, jak @arkadiusz punktował @SZCZEPAN. Przeczytaj cały wątek ze zrozumieniem, nie linearnie.💪
  10. Coś się u mnie zawiesiło dlatego dublet postu, proszę administrację o usunięcie tego i całego innego śmietnika.
  11. Należy się najpier zastanowić co się pisze żeby później nie przepraszać! Ponadto jesteś bardzo wielkim szczęściarzem ponieważ inteligentne osoby nie mówią tego co myślą. Naprawdę uruchom myślenie i daj sobie już spokój bo staje się to męczące i monotematyczne, nie wnoszące nic merytorycznego do tematu. Jeśli nie rozumiesz dlaczego używa się takich a nie innych temp. do zabezpieczenia wędliny to już nie zrozumiesz. Ja jestem tylko hobbystą ale sam technolog w swoim wpisie napisał czarno na białym jakie są wymagane temp. zabezpieczeń więc czego nie rozumiesz ! Do pewnego momentu był kabaret ale już mi ręce opadły dlatego kończę i mam nadzieję, że zostanie tu posprzątane.
  12. Zamiast twz miało być twa. Kto wie to zrozumie, a reszta niech czyta,,linearnie " . @Grzewlod zrozumie sarkazm. Mam nadzieję 😁
  13. Zaczęło się fajnie, ale niestety twz przede wszystkim. Mamy na forum technologów, mistrzów masarnictwa, nikt nie wyprowadził mnie i @arkadiusz dlaczego posiłkowanie się PW16 jest błędem. Zapytam jeszcze raz to są wędliny domowe, czy przemysł, Haccp itp ? Panowie wszechwiedzący, usuńcie przepis na parówki parzone z PW16 z tego forum. Ewentualnie podajcie przepis i sposób wykonania. Przepraszam @EAnna to Twój temat za zaśmiecanie.
  14. Dokładnie tak bo ja mam kabaret za free pierwszy raz w życiu nie musiałem kupować biletu. Proszę administrację o posprzątanie tej żenady..
  15. szrekPL

    Wyroby Dawida

    ...
  16. quadro555

    Wyroby Dawida

    WTF ? Mów po polsku. To nie Puławy 🤣
  17. Nie ma problemu. Nie takich nauczycieli przeżyłem. Nic osobistego, to tylko biznes, cytując klasyka. 🍌
  18. szrekPL

    Wyroby Dawida

    ...
  19. quadro555

    Wyroby Dawida

    @Dawidk1 podaj jeszcze proszę temperatury i czas. Mam zamiar kupić piecyk do pizzy.
  20. Właśnie mnie uświadomiłeś w moim przekonaniu 👍. Postaram się poprawić 😁.
  21. Skoro kogoś uczysz, to wiedz kogo uczysz.
  22. Grzewlod

    Wyroby Dawida

    Najważniejsze, że poznałeś teorię ktorą zacząłeś przekładać na praktykę. Teraz zacznij wyciągać wnioski co można poprawić i jak żeby produkt był dla Ciebie wyjątkowy. Pamiętaj, że dobrą praktyką "lepszego" jest poczęstowanie różnych osób produktem celem otrzymania opini degustatorów. Wiele różnych opinii zmusza nas do analizy a następnie "udoskonalenia produktu". Kibicuję w dalszym Twoim rozwoju trzymając kciuki👍.
  23. Aby było mocno. Przerost ego nad ten tego. 😂
  24. Sarkazm na tej stronie nie jest wskazany
  25. To ja odbije piłeczkę,wróćmy do parówek ...ciach bajera...😁
  26. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Bardzo dziękuję za zmianę postu. Jeszcze w pizzy dużo mi brakuje. Ale na ten moment zadowolony z efektów.
  27. Jak się już dowiesz to się podziel może i ja wreszcie zrozumie😉.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.