Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Do Wielkiego? Ja kiedyś tam małpki piłem🙈
-
Nowoczesne materiały w budowie wędzarni.
januszfeniks odpowiedział(a) na januszfeniks temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Kilka słów co do keramzytu użytego na przegrodę w wędzarni separując palenisko od komory wędzarniczej. Co nam daje zastosowanie keramzytu umieszczonego na siatce. Keramzyt bardzo ładnie przepuszcza nam dym z paleniska oraz stabilizuje temperaturę w komorze. Druga sprawa to bardzo dobrze pochłania kapiący tłuszcz nie doprowadzając do zapłonu. A dziś na tapetę.... Mata ceramiczna. Bardzo dobry materiał izolacyjny i dylatacyjny gdzie występują temperatury i rozszerzanie materiału. Na uszczelnienia np drzwiczek - cegła. Bardzo dobry materiał do wykorzystania np w piecu chlebowym. -
Temperatura coś około 25c za dużo nie powinno się 24c przekraczać temperatury ciasta. A czasy blok około 4 godzin w 20c kulki około 3 godzin w 20c i potem 13 godzin kulki w lodówce.
- Dzisiaj
-
Dołączył do społeczności: Krzysiek z Obornik
- Wczoraj
-
Papcio dużo zdrowia
-
Miałem już nie pisać ale w tym wypadku nie mogę się powstrzymać ponieważ takie podejście do merytorki nadaje się do leczenia. KONIEC.
-
Inteligentni właśnie mówią co myślą. Ot jaki sowizdrzał. Lustro się w domu pobiło? Rozumiem jakie są wymagane temperatury zabezpieczeń. Nie rozumiem tylko dlaczego technolog nie napisał, że PW16 jest do doopy. Pisząc technolog, nie mam na myśli @SZCZEPAN,bez urazy, tylko technolog z wędliny domowe. Kabaret to był, jak @arkadiusz punktował @SZCZEPAN. Przeczytaj cały wątek ze zrozumieniem, nie linearnie.💪
-
Dołączył do społeczności: igii
-
Coś się u mnie zawiesiło dlatego dublet postu, proszę administrację o usunięcie tego i całego innego śmietnika.
-
Należy się najpier zastanowić co się pisze żeby później nie przepraszać! Ponadto jesteś bardzo wielkim szczęściarzem ponieważ inteligentne osoby nie mówią tego co myślą. Naprawdę uruchom myślenie i daj sobie już spokój bo staje się to męczące i monotematyczne, nie wnoszące nic merytorycznego do tematu. Jeśli nie rozumiesz dlaczego używa się takich a nie innych temp. do zabezpieczenia wędliny to już nie zrozumiesz. Ja jestem tylko hobbystą ale sam technolog w swoim wpisie napisał czarno na białym jakie są wymagane temp. zabezpieczeń więc czego nie rozumiesz ! Do pewnego momentu był kabaret ale już mi ręce opadły dlatego kończę i mam nadzieję, że zostanie tu posprzątane.
-
Zamiast twz miało być twa. Kto wie to zrozumie, a reszta niech czyta,,linearnie " . @Grzewlod zrozumie sarkazm. Mam nadzieję 😁
-
Zaczęło się fajnie, ale niestety twz przede wszystkim. Mamy na forum technologów, mistrzów masarnictwa, nikt nie wyprowadził mnie i @arkadiusz dlaczego posiłkowanie się PW16 jest błędem. Zapytam jeszcze raz to są wędliny domowe, czy przemysł, Haccp itp ? Panowie wszechwiedzący, usuńcie przepis na parówki parzone z PW16 z tego forum. Ewentualnie podajcie przepis i sposób wykonania. Przepraszam @EAnna to Twój temat za zaśmiecanie.
-
Dokładnie tak bo ja mam kabaret za free pierwszy raz w życiu nie musiałem kupować biletu. Proszę administrację o posprzątanie tej żenady..
-
WTF ? Mów po polsku. To nie Puławy 🤣
-
Nie ma problemu. Nie takich nauczycieli przeżyłem. Nic osobistego, to tylko biznes, cytując klasyka. 🍌
-
@Dawidk1 podaj jeszcze proszę temperatury i czas. Mam zamiar kupić piecyk do pizzy.
-
Właśnie mnie uświadomiłeś w moim przekonaniu 👍. Postaram się poprawić 😁.
-
Skoro kogoś uczysz, to wiedz kogo uczysz.
-
Najważniejsze, że poznałeś teorię ktorą zacząłeś przekładać na praktykę. Teraz zacznij wyciągać wnioski co można poprawić i jak żeby produkt był dla Ciebie wyjątkowy. Pamiętaj, że dobrą praktyką "lepszego" jest poczęstowanie różnych osób produktem celem otrzymania opini degustatorów. Wiele różnych opinii zmusza nas do analizy a następnie "udoskonalenia produktu". Kibicuję w dalszym Twoim rozwoju trzymając kciuki👍.
-
Aby było mocno. Przerost ego nad ten tego. 😂
-
Sarkazm na tej stronie nie jest wskazany
-
To ja odbije piłeczkę,wróćmy do parówek ...ciach bajera...😁
-
Bardzo dziękuję za zmianę postu. Jeszcze w pizzy dużo mi brakuje. Ale na ten moment zadowolony z efektów.
-
Jak się już dowiesz to się podziel może i ja wreszcie zrozumie😉.