Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. @halusia@

    @halusia@

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      5

    • Postów

      11 041


  2. El komendante

    El komendante

    Użytkownicy


    • Punkty

      5

    • Postów

      616


  3. Jadwinia - Yerba

    Jadwinia - Yerba

    ***SPONSOR JUBILEUSZU***


    • Punkty

      3

    • Postów

      1 249


  4. jacekw21

    jacekw21

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 776


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 29.03.2024 w Odpowiedzi

  1. Witam, Pierwsze urlopowe wędzenie w tym roku. Dziurka w polędwicy od termometru w czasie parzenia. Drewno bukowe.
    5 punktów
  2. Wczoraj rzutem na taśmę Halusiowe wianki i trochę kiełbaski .
    2 punkty
  3. Efekty wczorajszego wędzenia. Jeszcze jutro biała, i można świętować
    1 punkt
  4. Dobre ćwiczenie na cierpliwość . Moja skończyła się na trzecim wianku .
    1 punkt
  5. Wiało jak cholera, ale jakoś poszło. Osuszone, teraz się dymi. Zobaczymy jak wyjdzie 🙂
    1 punkt
  6. Ponieważ nie mogę edytować powyższego postu to dopowiem jeszcze, że na rynku są dostępne osłonki fibrusowe typu salami o średnicy 55 mm w których wiele osób dojrzewa salami. Osłonki fibrusowe dobrze się sprawdzają podczas dojrzewania natomiast szczepienie ich pleśnią nie jest takie proste ze względu na słaby rozrost. Osłonek fibrusowych używa się głównie do kiełbas które po fermentacji są wędzona na zimno a następnie poddane dojrzewaniu. Sam stosuję bardzo różne osłonki łącznie ze sztucznymi siatkami ale do każdej sztucznej osłonki trzeba "podejść indywidualnie". Jakby nie patrzył to jelito naturalne jest najlepsze do wyrobów dojrzewających.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.