Skocz do zawartości

Toke

Użytkownicy
  • Postów

    37
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Toke

  • Urodziny 09.10.1982

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Pogórska Wola
  • Kącik kuchenny
    https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/17825-toke-dymi-warzy-gotuje/

Ostatnie wizyty

208 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Toke

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

9

Reputacja

  1. Efekty wczorajszego wędzenia. Jeszcze jutro biała, i można świętować
  2. Pięknie wygląda. Ja białą zostawiam na jutro - dziś już nie zdążę. U mnie biała w tym roku z tego co zostało : 75 % Łopatka sitko 8 25 % boczek sitko 8 Nie będzie tego dużo, bo raptem ze 2 kg, ale na śniadanie wielkanocne do żurku dla całej rodziny starczy.
  3. Piękne ! Bardzo apetycznie wyglądają Zwłaszcza boczki
  4. Wiało jak cholera, ale jakoś poszło. Osuszone, teraz się dymi. Zobaczymy jak wyjdzie 🙂
  5. Toke

    Delicje @mamuśki

    Pięknie to wygląda ! Ja już z oscypkami/gołkami przed świętami nie dałem rady czasowo. Ale zaraz po świętach trzeba będzie uwędzić, bo dzieciaki żyć nie dają.
  6. Kurde, z podrobami mi nie po drodze
  7. Ciekawie to wygląda - dajesz po prostu białą podsmażoną z cebulą do makaronu ?
  8. Piękne wyroby, kabanosy wyglądają super, nigdy ich nie robiłem, planuję w niedługim czasie się z nimi zmierzyć. Ja w niedzielę pierwszy raz miałem w miarę normalną pogodę do wędzenia, tak to zawsze deszcz, wiatr śnieg... Klątwa jakaś Zobaczymy jak będzie w czwartek, bo zaplanowałem wędzenie świąteczne
  9. Mam dokładnie takie same odczucia odnośnie zużycia drewna, reszta wyjdzie w praktyce. Dzisiejsze śniadanie, wędzone razem z chłopską
  10. Ja wcześniej wędziłem w takiej małej, jak na fotkach wcześniej - to wędzarnia mojego teścia. Teraz jak zrobiłem w końcu ten kibelek, to po pierwszych dwóch paleniach mam takie spostrzeżenia : - stabilność temperatury bez porównania większa niż w tej małej skrzyneczce, nie muszę być cały czas przy wędzarni. Przy tej małej strach było choćby na 5 minut odejść - duuuużo mniejsze zużycie drewna
  11. Przyjdzie i na to czas
  12. Toke

    Szrekowa zadyma

    Apetycznie wygląda
  13. Dziękuję. Tak to jest klasyk, u mnie była to druga kiełbasa jaką zrobiłem, i od tego czasu powstaje jak tylko jest możliwość. A że teraz mam już własną wędzarnię, to możliwości będą 🙂 Dorzucam jeszcze fotkę wędzarni.
  14. Jak to u mnie - plany sobie, życie sobie. Dopiero kilka dni temu udało mi się wykończyć wędzarnie na tyle że można w niej wędzić. W piątek przepaliłem ją na sucho, co by trochę poznać jej charakterek, no a w sobotę wrzuciłem trochę Chłopskiej Szczepana - tak co by trochę praktyki przed czwartkowym świątecznym wędzeniem nabrać. Teraz jak już wędzarnia działa, będę częściej - mam nadzieję - coś wrzucał
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.