Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 05.12.2025 w Odpowiedzi

  1. To nie moja technologia ani mój wymysł tylko tak zalecają ogólnie przyjęte przepisy. W warunkach domowych nie ma innej metody na szybkie obniżenie temperatury po obróbce termicznej. Duże zakłady używają komory szokowego obniżania temperatury a małe na ogół deszczownice .Ma to wpływ na przedłużenie trwałości a także na zachowanie właściwości sensorycznych i mikrobiologicznych żywności. I bardzo dobrze tylko, że to nie są jakieś nowinki. Wiedza znana i stosowana od lat.
    2 punkty
  2. Tak zimno pod koniec 30C żeby "troszkę puściły" lepiej papryka przylega😋.
    2 punkty
  3. Dziś kopalna złota😋.
    2 punkty
  4. Cześć, w sprzedaży można znaleźć dwa rodzaje autoklawów: jedne z termometrem tylko u góry a drugie z dwoma termometrami: u góry i w dolnej części urządzenia. Którą termperaturę monitorujecie przy założeniu, że autoklaw jest wypełniony wodą w całości? Czy patrzycie na dolny czy górny termometr? Teoretycznie woda w dolnej części zbiornika osiągnie temperaturę 121 stopni trochę szybciej niż woda przy otworze u góry.
    1 punkt
  5. O to super. Jutro pochwalę się efektem.
    1 punkt
  6. Na pewno się nie zmarnuje 😊
    1 punkt
  7. Ot to parówka super lubię. A białe złoto mega uwielbiam. Szkoda że ciężko grubą kupić..
    1 punkt
  8. Chyba że ma takie jak z nie pamiętam z której części Bonda Richard Kiel, sławny,, Szczęki"😁
    1 punkt
  9. Odważny 👍. Chyba czegoś nie wiem🤔, czyżby 3x urosły 😂. Jeśli nie 3 to tych państwowych szkoda na kości bo nawet nimin orzeszka nie rozłupiesz🙃.
    1 punkt
  10. Nie ma odważnego, który by posmakował😉. Każdy boi się o swoje zęby jak usłyszy o żebrowskich kabanach🤣.
    1 punkt
  11. 1 punkt
  12. Moje kiełbaski na ogół wyglądają tak, jak widać skórka nie jest przypieczona do farszu kiełbasy fakt że nie podpiekam tej kiełbasy w wędzarni. Na niektórych zdjęciach na forum niektórzy chwalą się że kiełbasa idealna, skórka odchodzi a od razu widać na pierwszy rzut oka że farsz w skórkę jest normalnie wpieczony. Drobne puste przestrzenie w strukturze mięsa, też o wielu rzeczach to świadczy. No ale każdy pisze co uważasz za słuszne.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.