Mam urządzenie o 3lat , uważam , że jeśli robisz przeciętną ilość wyrobów jako amator, przestrzegasz by nie przeciążyć urządzenia , starczy na b. długo .
A jesli w tabeli mam że na 1kg mięsa 0,5l wody i 56gr peklosoli ale chciał bym zrobić 1 litr zalewy bo 0,5l mi tego nie przykryje to muszę dodać 112 gr peklosoli??
Na początu dawałem 60gr na 1kg 1l jednak to było minimalmie za dużo jak dla mnie. A teraz pytanie jesli np na 10 kg mięsa chciał bym 8l zalewy jak mam dostosować proporcje peklosoli??
Witam. Według tabeli peklowania, przy peklowaniu przez 5 dni na 0,5 litra wody i 1kg mięsa powinienem dodać 58 gr soli. Jednak do tej pory tyle soli dawałem na 1l wody i wendzonki były dobre. O co chodzi?? [Dodano: 07 gru 2021 - 17:06] Na 1kg mięsa dawałem 1l wody i 58gr soli
Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.