Skocz do zawartości

Tgt

Użytkownicy
  • Postów

    60
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Rusiec

Ostatnie wizyty

84 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Tgt

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No ja właśnie taki jestem, że nie potrafiłbym Nikomu sprzedać nic o czym wiem, że jest uszkodzone/wadliwe, nie mógłbym później spać kumple się ze mnie śmieją, że "za dobry i za uczciwy jestem" i przez to się nigdy nie dorobię, bo większość bazuje właśnie na "niedomówieniach, itp..." Na początku zrobię tak jak proponuje Olek P i TOSHIBA mam akurat klej dwuskładnikowy do metalu, kiedyś kleiłem odlew aluminiowy w silniku -pękło ucho od mocowania filtra i trzyma diabelstwo do dzisiaj, więc może i tu się będzie trzymać. już cie lubię. Ale jeśli masz to jeszcze na gwarancji to odeślij i postaraj się może wywalczyć zwrot kasy. Jak pokleisz to i po gwarancji będzie.
  2. Tgt

    Wybór nadziewarki.

    Ok, dzięki za info w takim razie rozejrzę się jeszcze za tymi nadziewarkami bo są sporo tańsze od tego co znalazłem.
  3. Tgt

    Wybór nadziewarki.

    Już do tego człowieka pisałem, bo niedaleko pracuję, ale najpierw napisał że sprzedał, a później jak wystawił ponownie to już nie odpowiedział na pytanie. Ogólnie taka nowa kosztuje około 600 do 800 zł - też ją rozważałem, ale mam obawy czy mechanizm w dłuższym czasie to wytrzyma?
  4. Tgt

    Wybór nadziewarki.

    Witam, jako że moja nadziewarka firmy B...... wyzionęła ducha przy nadziewaniu kabanosów ( a było to jej 2 użycie) muszę kupić coś innego. Poszukuję nadziewarki, która wytrzyma lata i bez problemu nadzieje nią kabanosy czy parówki. Myślałem o elektrycznej, ale widząc post /topic/17698-zgon-nadziewarki-cookpro-elektrycznej/zrezygnowałem. Czy coś takiego będzie dobre, czy nie jest to zbyt duża średnica tuby np na kabanosy https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-do-kielbas-m15-6-5-l-maszynka-4-lejki-8856837301 A może poszukać jakiejś używanej w takim stylu, bo tu cena już trochę spora https://allegro.pl/oferta/nadziewarka-do-kielbas-m18-9-l-maszynka-4-lejki-9636626398 pozdrawiam i dzięki z góry za wasze opinie.
  5. Myślę że pospawanie tego skutecznie nie będzie takie proste ponieważ wygląda to na żeliwo. poza spawaniem, wymagałoby to jeszcze prze-frezowania,
  6. Opisz dokładnie krok po kroku, jak na spowiedzi, co robiłeś i jak, oraz jakie były efekty, to może cię ktoś nakieruje na właściwy tor.
  7. Tgt

    Tusiaczkowy sprzęcior

    Jak czytam Twoj wątek to przypomniala mi się stopka jednego kolegi z innego forum. "jak umrę nie pozwólcie mojej żonie sprzedawać moich gadżetów w cenach które jej oficjalnie odałem". A na poważnie gratuluję pomysłów i gadżetów.
  8. No, no to ja jestem na początku tej drogi. Na razie mam stół, nadziewarka i przyzwoity mieszalnik dwulopatkowy. Z czasem się doposarzę. Szczególne wrażenie robi ten tasak . Od razu widaćże lepiej cie nie wk... . A na poważnie to fakt, trzeba będzie trochę się doposażyć.
  9. Po tym co mi na pw napisałeś to mi się moje spojrzenie na sprawę zawaliło. Do tej pory to myślałem że wystarczy pociac, przeuscic przez cokolwiek, wymemlac i po temacie, a tu jednak zonk i trzeba poznać sporo tematów zanim się zacznie robić dobre jedzenie. ????
  10. Czy możecie się wypowiedzieć na temat takich maszynek. 1 Szron tc 22i 2. Yato YT-03232 3. Spomasz NMK 110 z przystawką w82 do mielenia Chodzi mi głównie o porównanie tych 2 pierwszych do spomasz, które używane można kupić za około 2000 do 2500 zł Nigdy nic takiego nie używałem , kupiłem małego zelmerka, ale jak czytam forum to wygląda na to że do większych kiełbas przydało by się coś co faktycznie mieli mięso a nie zgniata. Na temat mniejszych maszynek TC12 znalazłem już trochę informacji, ale może znajdą się też użytkownicy tych co wymieniłem.
  11. Jutro zwymiaruje i podam wymiary. Dzięki Też o tym pomyślałem
  12. A możesz to zwymiarwać i podać na forum
  13. zobacz sobie czy to przypadkiem nie będzie pasowało. W razie co można kupić trochę tworzywa PA6 i wytoczyć to u jakiegoś tokarza. https://serwis.gastromer.pl/pierscien-tarnamid-do-przystawki-do-mielenia-nowy.html
  14. Dokopałem się gdzieś w otchłani internetu na jakiś stronach leclerka składu poszukiwanych przeze mnie parówek. Mam prośbę, pomóżcie mi to rozszyfrować i ocenić co z tych składników jest jadalne a co niezbyt i jak może wpływać na smak i konsystencję gotowego produktu i podpowiedzcie co z tych Exxx możne wywalić i ewentualnie jakiego mięsa można by użyć zęby to na próbę zrobić :-) w jakiejś malutkiej ilości. Składniki mięso wieprzowe 43% mięso wołowe 28% woda tłuszcz wieprzowy przyprawy i ekstrakty z przypraw (z SELEREM) sól KONCENTRAT BIAŁKA SOJOWEGO błonnik ziemniaczany aromaty stabilizatory E452, E334, E330, E262 wzmacniacz smaku E621, E631 przeciwutleniacz E315 barwnik E1500 sacharoza ocet spirytusowy sub. konserwująca E250
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.