Skocz do zawartości

Wieloryb2

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Chodzeż

Osiągnięcia Wieloryb2

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No dobra, ale czy jak przejadę moje salami tym roztworem to będzie nadawać się ono do zjedzenia czy dalej będzie ryzyko?
  2. Tyle, że ona powoli przechodzi w kolor zielony. Nie chciałem mieć żadnej pleśni, więc też nie szczepiłem żadną. Dziękuję bardzo
  3. Witam, Planowałem zrobić salami wg tego przepisu , dodałem jednak " Kultury bakterii do kiełbasy dojrzewającej BRWOIN", po nadzianiu w osłonki 45 mm i włożeniu do piekarnika z miską z wodą po 3-4 dniach pojawiła się pleśń jak na zdjęciu. Temperatura utrzymywała mi się na stałym poziomie 20-22 st C i regularnie wietrzyłem piekarnik . Mam pytanie, czy jest to dobra pleść czy "zła" ? Nie wiem czy warto w ogóle przechodzić do dalszego procesu czy nadaje się to do kosza.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.