Skocz do zawartości

Grabek85

Użytkownicy
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    UK

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Grabek85

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. A dlaczego drób parzyć przed wędzeniem? Wędziłem ostatnio piersi z kurczaka i parzyłem po wędzeniu. Wyszły smaczne i bardzo delikatne.
  2. Też podobnie myślałem, ale szukakem potwierdzenia. Kupiłem jej za dużo i teraz moja wewnętrzna sknera każe ją wykorzystać...
  3. Mam trochę ścinek, które mi idealnie w poprzek pasują. A wracając do drugiej części mojego pytania. Co myślicie o zastosowaniu izolacji pomiędzy z aluminiowej folii bąbelkowej?
  4. A w taką zakładkę. To musiałbym deski frezować.
  5. Chodzi Ci o sposób deska zachodząca na poprzednią? To będą duże nieszczelnosci patrząc z boku. Druga warstwa będzie prostopadle do pierwszej. Z racji, że pożyczyłem sprzęt (wędzarnie) od sąsiada, mogę swoją na spokojnie wykończyć.
  6. Trochę mi się śpieszy. Mam gotowe mięso do wędzenia. Mogę tylko w weekend w tygodniu czasowo nie wyrobię.
  7. To chyba tylko dam drugą deskę. Teraz mam szczeliny między deskami. Niby małe, ale jakby zmierzyć łączną ich długość.... Dzięki za porady. Jutro skończę zbijać i przepale na pusto.
  8. Przepraszam, zapomniałem dodać, że robię opalaną drewnem z paleniskiem obok i kanałem dymnym. Mi najbardziej pasuje dać drugą warstwę desek od środka. Ale tak deska do deski, to miejsca na wełnę nie będzie. Dlatego zastanawiam się nad tą folią o której pisałem powyżej. Tylko zastanawiam się czy nic z niej nie będzie się ulatniać. Mieszkam w UK i nawet zimą mam dodatnie temperatury na zewnątrz (parę dni w roku jest 2-5 stopni na minusie).
  9. Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum, do tej pory trochę Was obserwowałem. Ale nadszedł czas na pytania. Buduję swoją pierwszą, drewnianą wędzarnie. Deska o grubości 16mm i tu nasuwa się pytanie, czy nie za cienka? Jeśli za cienka, to obije to podwójnie (będzie 32mm). I jeśli miałbym dawać podwójną deskę, to nasuwa mi się pytanie odnośnie izolacji. Mam taką aluminiową folie bąbelkową (taka jak za, grzejniki się stosuje jako ekren). Czy jest sens jej stosowania?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.