Skocz do zawartości

agaph-ja

Użytkownicy
  • Postów

    10
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Wrocław

Osiągnięcia agaph-ja

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. oczywiście Fentel, dobrze Cię rozumiem, bo ja jako blondynka też za często nie mogę błyskac intelektem więc też się hamuję :grin: :wink:
  2. Fentel, nikt nie dopalił. :wink: Jest to rasowy facet o zacnym imieniu Szymon. Kliknij na zdjęcie bobasa, a z boku " informacja o zdjęciu" znajdziesz " bliższe dane" :wink:
  3. Najserdeczniejsze Gratulacje Dla Rodziców I Życzenia Zdrówka dla Maluszka. Mój młodszy "wyrób" wyglądał tak prawie 3 lata temu....Ehhhh, się rozczuliłam.... Bo teraz mój maluch wyrabia z nami kiełbaski popychając mięsko w maszynce i zagląda, jak mięsko przechodzi przez sito, a póżniej odpala z m. naszą "wędzarnię"- beczusię, czego i Tobie Jasiu życzę :grin: A nastąpi to szybko i ani się obejrzymy jak się utworzy "narybek " zadymiacki, hej!!
  4. agaph-ja

    Necówka

    http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=15620&start=7170 Zwróc uwagę na posty Miro. Swoja drogą, ile to nieznanych bliżej, zapomnianych smaczków. Sądząc po wypowiedziach, chyba Kolegę Miro należy drążyc o szczegóły :wink:
  5. Rzerzol, zakwas pleśnieje w niskiej temperaturze, postaw go w ciepłym miejscu, naczynie z zakwasem przykryj ściereczką, konsystencja ciasta naleśnikowego i dokarmiaj po trosze zakwas mąką i wodą- użyj wody dobrze ciepłej, ale nie gorącej. Też mi się czasem zdarza popełnic niewłaściwy zakwas :devil: Więc nie martw się, że tylko Tobie... http://domowe.forumer.pl/viewforum.php?f=14&sid=22f358d9fa9f7abee297019ecba8fd81 Polecam też tę stronkę- kobietki bardzo zdolne dzielą się przepisami i poradami. Oprócz stronki podanej przez Pedro ( bardzo fajnej i rzetelnej zresztą :smile: ) tu też (patrz link wyżej) sporosię dowiedziałam. Pozdrawiam.
  6. http://f.kuchnia.o2.pl/temat.php?id_p=53944 A tu jeszcze ogóreczki na ostro. :wink:
  7. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/printview.php?t=512&start=0&sid=d06850c82055c631f6d5d8c0f74ad93a Tutaj jest kilka przepisów autorstwa wspaniałych zadymiaczy na ogórki- sama parę przepisów skrobnęłam do kajetu i w tym sezonie mam zamiar je przetestowac, a sądząc po załączonych fotkach i komentarzach- dodatek do domowej kiełbaski lub grilla- pycha!! A ogóreczki na działce rosną . Pozdrawiam
  8. agaph-ja

    Zapal świecę

    Najszczersze Wyrazy Współczucia...
  9. Melduję, że Osobisty uwedził mięska; szynę, karkóweczke, schabiki. Będzie parę kilosów :smile: . Następna w kolejce będzie kiełbaska, ale to po świętach, bo to z sercem trza, a nie z pośpiechem, wiadomo :smile: A przed świętami jeszcze biała wystąpi- z niepeklowanego- oczywista- :wink: Pozdrawiam i odmeldowuję się :grin:
  10. Miłośnicy domowego chleba zajrzyjcie na stronkę www.domowe.forumer.pl Polecam
  11. konsystencja ciasta na zakwas powinna byc taka jak na ciasto naleśnikowe.Przemo , ja wkładam chleb do piekarnika 220 st na 10-15 minut,po tym czasie zmniejszam temp.do 180-200 st i piekę już do końca w tej temp. Ostatnio zapomniałam zmniejszyc i też spiekł mi się jak diabli.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.