Skocz do zawartości

szklAnka

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia szklAnka

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Chcieliśmy tylko przesłać dwie fotki naszej polędwicy którą zrobiliśmy po raz pierwszy. Właśnie dziś (sobota) wyciągnęliśmy z pończoszki i nam szczeny opadły, pierwszy raz a palce lizać :grin: Oczywiście ozywaliśmy przepisu z głównej stronki. Następnym razem tylko może mniej kolendry dodamy lub po eksperymentujemy z innymi przyprawami. Pozdrawiamy. szklAnka, Artur i mały zadymiacz Kamilek. http://images20.fotosik.pl/62/d081f32a3a0d7309med.jpg http://images20.fotosik.pl/62/09899ea4bfa7a391med.jpg
  2. Witamy Wszystkich Tak jak obiecalismy dorzucamy fotki naszych pierwszych domwych wyrobow. Kielbaska byla robiona z pomoca tescia. Jak widac na fotkach zrobilismy miesko w sloikach (samodzielnie), salceson i pasztet a jak juz mowilismy kielbaska byla zrobiona pod czujnym okiem tescia. Pozdrawiamy. Ania, Artur i maly zadymiacz Kamilek http://images13.fotosik.pl/40/e4870abad0064d33med.jpg http://images20.fotosik.pl/25/cb86241eb450c3f3med.jpg
  3. Abratek, dzieki sliczne Pozdrawiamy. Ania, Artur i maly zadymiacz Kamilek
  4. Mam jedno pytanko z tą polędwicą czy jak polędwica leży w pierwszej fazie w lodówce czy trzeba te soczki które wypływają z polędwicy wylewać czy tak sobie ta polędwica może leżeć w tych soczkach? Leży już drogi dzień i tych soczków troszkę jest.
  5. ChefPaul wlasnie pracuje na lotnisku O'hare z czym to ja sie z potykam to szok ale nasi to nasi Ostatnio dziadkowi zabrali taka laske bo powiedszieli ze to wyglada jak dzida, pozostalym ludzia zabieraja grzyby, galaretki itd. Ja jako Polak czasami proboje pomoc "naszym" nie zawsze to mi sie udaje ale jak moge to pomagam, szczegolnie jak ludzie przewoza suszone grzyby w tedy tlumacze kolegom z pracy ze to tylko grzyby suszone (bo oczywisciw oni odrazu mysla ze to grzybki halucypki :>) i jak im wytlumacze o co chodzi to puszczaja. Tak tylko chcialem to napisac. Pozdrowienia Ania i Artur i maly zadymiacz Kamilek
  6. ChefPaul, moja babcia mieszka w Sarasocie...wlasnie do niej dzwonilem i tez nie mogla nigdzie znalesc saletry lub peklo soli chyba tak jak mowiles zrobimy i sie z kontaktujemy z tym panem z Tampy. Dziekujemy slicznie i pozdrawiamy Ania, Artur no i maly zadymiacz Kamilek
  7. Jarek, my poprostu nie mielismy innego wyboru..nasi rodzice tu wyjechali, jak moze bym mial cos do powiedzenia to pewnie bym zostal w PL ale nic nie mialem do gadania wsadzili mni do samolotu i tu zyje. Pozdrowienia Ania, Artur i maly zadymiacz Kamilek Glowa do goory szefie Pozdrowka
  8. Jarek_zielona_pietruszka, przepraszam, ale nikt sie Ciebie nie pytal o zdanie o Ameryce. My polowe naszego zycia spedzilismy w Polsce. Nasi rodzice wyjechali tutaj jak bylismy gowniarzami. Napisalismy na tym forum bo chcielismy porade, a nie chcielismy byc krytyzowani o Stanach lub ile lat stales (lub bedziesz stal) w kolejce po wize. My bardzo dobrze wiemy gdzie jest Polska, i napewno nie bede Ci robic zadnych zdjec. Jestemy na tym forum bo chcemy sobie zrobic wlasne, domowe miesko. Chcielismy tylko porade a nie opinie o Polakach w Stanach.
  9. Witamy i Pozdrowiamy Mamy pytanko i wielki problem, czy jest jakis sposob zastapic saletre? Bylismy z zona w pieciu roznych polskich sklepach i nigdzie nie maja saletry ani peklo soli. Czy jest jakis inny skladnik ktorym mozemy zastapic saletre? Dziekujemy slicznie za wszelkie dorady, info itd. Ania i Artur no i oczywiscie maly zadymiacz Kamilek
  10. Prosze Pana Panie Maxell Jak by Pan mogl sprawdzic maila to bysmy byli bardzo wdzieczni. Ania i Artur
  11. Dziekujemy wszystkim za porady i komentarze :smile: Dzis wlasnie prawdopodobnie odpalimy wlasna domowa produkcje Tylko wlasnie nikt nie odpowiedzial nam na pytanie jak robimy wyroby w szynkowarze czy trzeba miesko peklowac. Dziekujemy wszystkim. Maxell, Irek-74, Bagno, Tadzio Ania i Artur Pozdrowienia dla Wedzarniczej Braci.
  12. Czesc wszystkim...pomocy! Wlasnie z zona sie zarejestrowalismy na tej super stronce. Mieszkamy w USA, pierwszy raz w zyciu dostalismy cwierc swini (kilka godzin temu, lezy w lodowce) do wlasnego uzytku i nie wiemy co z ta cwiartka zrobic. Nie wiemy z jakiej czesci swini jest to mieso, mamy wszystkiego po trochu (kosci, golonki, slonina, boczek, mieso-duzo czerwonego, bez tluszczu). Czytalismy pare artykulow na temat szynkowaru w plastikowej butelce (czy trzeba peklowac mieso zanim sie go uzyje do szynkowaru?). Prosimy o jakiekolwiek rady/porady Nie chcemy zeby miesko sie zmarnowalo. Pomocy!!! Ania i Artur Pozdrowienia dla Wedzarniczej Braci! Z gory dziekujemy
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.