Skocz do zawartości

Adek

Użytkownicy
  • Postów

    416
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Adek

  • Urodziny 27.07.1967

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Lubań (dolnośląskie)

Ostatnie wizyty

767 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Adek

Wschodząca gwiazda

Wschodząca gwiazda (9/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Adek

    Życzenia Świąteczne

    Wszystkiego najlepszego dla całej wedzarniczej braci z okazji Swiąt Bozego Narodzenia i nie tylko . Szczególnie pozdrawiam tych co mnie jeszcze troszeczkę pamietają . Pozdrawiam Ps. Ehhhhh az za gardlo sciska ze widze znane aktywne nicki . Wracają wspomnienia a zycie pisze swoją historię. Mam nadzieję , że wrocą czasy gdy bede tutaj mógł być czesciej
  2. Dawno mnie tutaj nie było z roznych przyczyn .Wszedłem aby złożyć zyczenia swiateczne a tutaj takie info znalazlem . Andzrzej to walczak na pewno bedzie dobrze . Mam ogromny szacunek do niego i wierzę ze wszystko się ułoży. Będę się modlił o szczęśliwy final . Maxell dzieki za info . Pozdrawiam
  3. Serdecznie dziękuję za życzenia i cieplutko pozdrawiam [emoji4]
  4. Brawo Roger !!! Podsumowanie Twoje w pierwszym poście jest bardzo trafne . Ja mogę zaprosić na próby do swojej wędzarni . Nie wiem jak ją nazwać ale zapewne pomnikiem ( choć estetyki nie ma , ma funkcjonalność ) . Każdy będzie mógł popróbować palenia przy tej samej komorze korzystając z dwóch palenisk . Jedno na długim kanale a drugie na króciutkim 80 cm z czego 50 cm ( resztę zajęły ściany paleniska i komory plus drewniane ocieplenie ) jest już w samej komorze . Komora wyłożona deskami dębowymi z dylatacją powietrzną + blacha do tego komin z szybrem i klapa dymna od zawietrznej . Zapraszam od serca dam suche drewno i wszystko udostępnię . Ja od przeróbki korzystam tylko i wyłącznie z jednego, drugi piec będzie miał szanse pokazać zalety jak ja będę miał czas . Zapraszam na wędzenie ciepłym dymem ale wsad własny bo ja mam eksperymenty już za sobą Poczytajcie : /topic/1532-wedzarnia-prosze-o-kilka-porad/?p=298621 A tutaj wyroby , tematu za bardzo nie rozwijam ale wierzcie mi dzieje się /topic/8801-dzialkowe-zadymianie-u-adka/
  5. A jak byś dał radę zrobić też w wersji na urządzenia mobilne to czapki z głów
  6. Adek

    ANNAM .. jesteśmy z Tobą...

    Aniu będzie dobrze, trzymamy kciuki , bądź silna kliknięte z telefonu
  7. Daj drugi termometr do komory na kije bo jeśli masz tylko ten w drzwiach to coś czuję , że mocno Cię przeklamuje . kliknięte z telefonu
  8. Powiem Ci , że nie ciekawie wyglądają te sery . Czy aby nie masz problemu z prawidłowym odczytem i pomiarem temperatury w komorze . Bo chyba serów nie podpiekałeś celowo z innymi wędlinami ? kliknięte z telefonu
  9. Wszystkiego najlepszego Roma w dniu Twojego święta !!! 100LAT!!!!!
  10. Adek

    Wyroby Pis67 & Co.

    Super . Do tego kutra wszedł Ci cały wsad na raz? Nie mogę po fotce wyczuć wielkości . Pozdrawiam kliknięte z telefonu
  11. Ja robię 30gr/kg i dla mnie to jest to . Pozdrawiam kliknięte z telefonu
  12. Adek

    Termistor

    Jeszcze nie mam . Z innego forum kolega załatwia mi za granicą ale idzie to powolutku bo sklep coś wolno działa . Jednak póki co cierpliwie czekam kliknięte z telefonu
  13. Zbójaszku a ile czasu taki wywar z warzyw może stać w lodówce? Podoba mi się ten pomysł . Ale mi smaka narobiłeś na barszczyk kliknięte z telefonu
  14. A alarm jak przekroczysz temp. nastawioną jest? kliknięte z telefonu
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.