Skocz do zawartości

treborrobert

Użytkownicy
  • Postów

    109
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Podlasie

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia treborrobert

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam serdecznie. Z wyjmowaniem wsadu sama sobie pewnie szybko poradzisz. Mamy taki sam szynkowar to mnie cieszy, że oprócz mnie jeszcze ktoś zdecydował się na taki właśnie zakup. Ja nie zdejmuje górnego wieczka tylko całość i podwarzam to zwykłym nożem do obiadu raz jedną a raz drugą stronę w miejscu gdzie druga część z denkiem się wygina na prętach. Pozdrawiam
  2. Witam i pozdrawiam wszystkich uzytkowników. Ostatnio przeglądałem lub raczej szukałem recepty na boczek rolowany z szynkowara, ale natknąłem się na przepisy Papcia z zdjęciami wszelakich wyrobów szynki, polędwice, kiełbasy, boczki itd.,. Papcio wszystko opisał i dołączył fotografie ze wspaniałych wyrobów (palce lizać) a na końcu umieścił zdjęcie jak to wszystko uwędził i zobaczyłem jego wędzarkę na balkonie. Czy to jest możliwe, że można to zrobić w bloku. Jeżeli ktoś wie coś na ten temat proszę o kontakt.
  3. Dzieki wszstkim a przede wszstkim dla Chudziak zrobilem jak pisalas. Chociaz jak na palcu to bardzo slone. Pozniej mozna golonke cala wlozyc do szynkowara
  4. Jescze o tej nieszczesnej golonce wczoraj podczas waszych porad w miedzy czasie dodawalem peklosol mialem 5 torebek po 20gram, czy te 100 gram moze zostac na 3l wody czy jeszcze dokupic
  5. Chudziak jestes niezastapiona dla takich niemowlakow jak ja
  6. Jezeli wszystko jest ok to czy zalewe powinienem zmienic np. po ilu dniach jezeli mam7 dni trzymac golonke w zalewie
  7. Czy ta zapeklowana golonke moge trzymac w lodowce
  8. Dzieki za dobre slowo. Cierpliwosci u mnie dosc, ale jestem nowyi to bardziej WY potrzebujecie cierpliwosci na takich jak MY. pozdrawiam
  9. To teraz nareszcie moge wlozyc golonke do zalewy a juz sie balem, ze zacznie zle pachniec. Aha do wszystkich przepraszam za oczywiste pytania i brak polskiej trzcionki. pozdrawiam
  10. Chudziak serdeczne dzieki za pomoc Twoja porada najbardziej trafila do mojej lepetyny bo najbardziej mnie zwiodla instrukcja producenta peklosoli, ze na 3kg miesa wystarczy 20gram peklosoli. z wrazami szacunku
  11. Jezeli robisz sobie zarty ze mnie to trudno. Jest napisane Dzwonic tylko w naglych przypadkach. Moze zadaje pytania jak przedszkolak ale tak sie czuje. WYBACZ
  12. Masz namysli 3l wody to 0,30kg peklosoli to jest 300gram 1 torebka 20gramx15torebek zupelnie zglupialem
  13. Dzieki za szybka pomoc, ale jak mam garnek w ktorym ta golonka potrzebuje 3l wody aby byla zanurzona to ile tych gram mam tam wsypac. Czarna rozpacz pozdrawiam
  14. Czym dluzej czytam tym bardziej mniej rozumiem chodzi o mokre peklowanie. Jak mam golonke 2,20kg woda przykrywa w ilosci 3l to ile gram peklosoli wsypac.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.