Skocz do zawartości

zelerowicz

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    łódź

Osiągnięcia zelerowicz

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. akurat tak sie składa że do grandki mam rzut beretem z antenką oczywiście
  2. witam dzis mam trochę czasu aby napisać cos więcej o moich wyrobach. Wędzonki przeleżały w solance (0,8kg peklosoli na 10 l wody) około 2 tygodnie, obsuszanie w wędzarce około godzinki wędzenie 6-7 godzin w temp. ok 40 stopni. po uwędzeniu wyroby parzone, Co do piwka to na 20 litrów gotowego piwka: słód pilzeński - 4,5 kg słód carapils - 0,5 kg chmiel - ok 43 g drożdże górnej fermentacji miód blg ok 16 alkohol - ponad 6% smak - nie do opisania Wbrew pozorom uwarzenie piwka to nic trudnego jeśli ktoś sie bedzie decydował służę pomocą (choć to dopiero 2 warka obie wyszły klasa) pozdrawiam Robert
  3. http://images42.fotosik.pl/126/188eee1d1efaf2f4m.jpg http://images41.fotosik.pl/210/9e3e392b26382f9bm.jpg http://images40.fotosik.pl/210/ae02f029a24f4522m.jpg Witam dziś zamieszczam tylko fotki moich ostatnich wyrobów. Piwko powinno jeszcze z 2 tygodnie poleżakować ale obawiam sie że nie dotrzyma pozdrawiam robert
  4. dzięki za info od niedzieli zaczynam peklowanie
  5. Witam chcę zrobić szynkę ale bez parzenia jej po uwędzeniu. Czy trzeba ją jakoś specjalnie wędzić lub peklować. czytrałem o wędzeniach kilkudniowych lecz ono nie wchodzi w gre powiewaz wędzę na działce na której bywam tylk weekendowo. Proszę o Wasze spostrzeżenia w tym temacie. Pozdrawiam Robert zelerowicz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.