Skocz do zawartości

heiterfuchs

Użytkownicy
  • Postów

    57
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Zlotow,Dortmund

Osiągnięcia heiterfuchs

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. heiterfuchs

    Rozbiór dziczyzny

    A nie łatwiej Ci bedzie jak go oskórujesz A na poważnie to góra 2 godz roboty i dzikus rozebrany
  2. I tej wersji zdazen bedziemy sie trzymac
  3. Juz tak ten Swiat jest urzadzony: jedni mieso kupuja inni sami pozyskuja a jeszcze inni go wcale nie jedza :shock: . Dla lowcy gratulacje-nie lada wyczyn.
  4. Co prawda nie baran ale dla laika to chyba bez roznicy :wink: http://cgi.ebay.de/Muffelwidder-Schaf-Perchten-Trophae-Gehorn-Deer-Horns-/150625510056?pt=Jagd_Fischen&hash=item2311fae2a8
  5. heiterfuchs

    Łopatka z dzika

    Ja pekluje tak jak swinskie wg tabeli . A przyprawy chmmmm? Ostatnio eksperymentowalem z ziolami prowansalskimi itd i byl to ostatni raz :grin: co najwyzej zabek czosnku lub jakies tam ziele angielskie a zresza co ja Ci bede radzil :blush:
  6. Ja dalem 1,5 g na kg w calych ziarenkach i bylo git. Gorczyca weszla na stale do mojego repertuaru przypraw "kielbasianych"
  7. Zostalem dzisiaj poczestowany kielbasą surowa wedzoną dosc sowicie przyprawiona gorczycą,ktora na prawde byla smaczna.Stad moje pytanie w jakich proporcjach na kg dodajecie gorczycy.Traf chcial ,ze akurat dzisiaj robie kielbase (co prawda wedzoną-parzoną)z przypraw zamierzam dodac pieprz 2g na kg ,majeranek 1,5 g na kg ,czosnek 2 g na kg oraz wspomniana wyzej gorczyce w ilosci .. no wlasnie :grin: .Dodam jeszcze ze sklad kielbasy to 70% wieprzowina i 30 % mieso z daniela.Bardzo wdzieczny bym byl za sugestie.
  8. W przypadku kielbas z jeleniowatych(parzonych ala slaska) tez stosuje podobna proporcje tj 25-30% miesa z dzika badz wieprzowiny( wp IIb). Do "suchej" daje troche wiecej tlustosci 30-35% i wtedy jest git Daj znac jak wyszlo Acha z kad ty wytrzasnales tego "dzik był tłusty strasznie " o tej porze roku :wink:
  9. Witam może poszukaj cos podobnego http://cgi.ebay.de/Fleischwolf-Alexsanderwerke_W0QQitemZ160400132711QQcmdZViewItemQQptZMetzgereiausstattung?hash=item255897ca67 wyglad moze "niehandlowy" ale sprzet naprawde wart grzechu-szczególnie jak ci przyjdzie do głowy przerabiać ścięgnistą dziczyznę
  10. heiterfuchs

    ZAPACH MIĘSA Z DZIKA

    Cos musiales spartolic,po moim huczkowym to juz sladu nie ma a byl troszke wiekszy od twojego. A prawda jest ,ze wiekszosc takich okazow trafia do restauracji rowniez ekskluzywnych :shock:
  11. heiterfuchs

    Giełda cen mięsa

    A kto powiedzial ,ze nie masz? :grin:
  12. heiterfuchs

    ZAPACH MIĘSA Z DZIKA

    Nie taki diabel straszny jak go "czuc" daj troche wiecej przypraw (ja daje 2.5 g pieprzu i czosnku na kg farszu oraz 2g majeranku) ok 30% miesa wieprzowego i jest gitara. A jak go przetrzymasz troszke w zamrazalce to moze tylko wyjsc na zdrowie :grin:
  13. heiterfuchs

    Giełda cen mięsa

    Dzik 4 zl Jelen ,daniel 6.5 sarna 10 pln pzdr.
  14. I ja rowniez zrobilem podobna kielbaske z malymi modyfikacjami.Meso wp zastapilem dzikem, przyprawy to pieprz 2,5g na kg,majeranek moczony uprzednio w wodzie 2g na kg i czosnek 2g na kg farszu. Wedzilem sliwka z bukiem w temp srednio 40 stopni -pierwszy dzien(czesc kielbasy po wedzeniu poszla do parzenia).Na drugi dzien to juz na zimno. Kielbaska najlepiej smakowala po ok 2 tygodniach jak juz lekko podeschla naprawde niebo w gebie (najlepsza jaka mi sie w zyciu udala :grin: )
  15. Wydaje mi sie ,ze to pomocnik do wkladania miesa w siatki . A ta pala obok do odstraszania zarlokow :wink:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.