Skocz do zawartości

korgi3

Użytkownicy
  • Postów

    35
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Czeladź

Osiągnięcia korgi3

Poszukiwacz

Poszukiwacz (4/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wygląda rewelacyjnie, gratulacje, oby tak dalej!!
  2. korgi3

    Przywitanie

    witaj Salvado
  3. dzięki za dokłądne onformacje! a karkóweczka rewelka
  4. super salceson. ja przy następnej okazji też spróbuję coś takiego poczynić
  5. dzięki za miłe słowa przepis znalazłem na stronie wędliny domowe, napewno trochę zmodyfikowałem bo robiłem z tego co akurat miałem w domu, ale opierałem się na przepisie ze strony głównej
  6. dzięki serdeczne :grin:
  7. dokładnie, i to jest możliwe, no nic następnym razem będę miał się na baczności, człowiek uczy się na błedach
  8. myślałem (miałem nadzieję :devil: ) że to wina temperatury, to co zrobiłem nie tak, że te kropelki wyszły??
  9. tak, tak, i nad tym żeby w każdej części była tak samo gruba też
  10. to niby miało być na święta, ale ileż radości sprawia przygotowywanie, i to że innym smakuje, także pewnie masz racje, tak się stanie, przed świetami jeszcze raz:)
  11. tak jak obiecywałem, po moim problemi z zapachem jelit, przedstawiam to co udało mi się osiągnąć, wiem że napewno jeszcze dużo pracy przede mną, ale i tak jestem zadowolony, w smaku prawie wszystko ok(troszkę mi się przesoliło)a nad wyglądem trzeba będzie jeszcze popracować, ale mam nadzieje że to kwestia ćwiczeń. Pozdrawiam. to pierwszy wyrób z szynkowarki kiełbaska w wędzarni, pozcątek wędzenia godz 22:00 temp - 5 pierwszy kolorek po wędzeniu moje wędzonki
  12. no mówili już że te dopiero to pachną przednie tylko chyba będzie problem z tą częścią do nadziewania, bo miałem w paczce jakieś jedno węższe jelito i za chiny nie dało sie go "nadziać" na tą szyjkę :poprostu się rozrywało bo było za wąskie, :devil: ale to już problem dalszych moich poczynań, pewnie będę musiał zainwestować w coś węższego. dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi:) juto wędzeinie, moja ierwsza kiełbaska, ciekawe co na to teściu? bo też wielki zadymiacz...ciekawe co przygotuje?? pozdrawiam
  13. no dzięki serdeczne, jak tylko coś z tego wyjdzie to napewno się pochwalę, póki co miałem problem z samym nabijaniem jelit farszem, bo samemu to chyba ciężko, i raz jest więcej raz mniej, ale wybaczam sobie te niedociągnięcia, bo to mój pierwszy raz :grin:
  14. a czy mogą być w wodzie? czy lepiej osuszyć jak robi kolega kempes??? wiem że to takie pytanie dla Was oczywiste, ale niestety ja dałem za 25m jelit 15zeta (dużo/mało?), a nie mam takich pleców jak pis67 co kupuje 200m za 2 dyszki :grin:
  15. szczerze powiem że nie wiem, pierwszy raz mam doczynienina z jelitami, wydaje mi się że nic im się nie stało, nie trzymałem ich długo w tym occie bo miro napisał ze to tak nie może być, więc szybciutko zalałem mlekiem jak radził kolega miro
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.