Skocz do zawartości

reda

Użytkownicy
  • Postów

    81
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    PL

Ostatnie wizyty

1 919 wyświetleń profilu

Osiągnięcia reda

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Też tak próbowałem i udało się. Niemniej nie wiadomo jak długo ponieważ producent twierdzi, że termometr spełnia normę IP 67. Oznacza to, że powinien wytrzymać zanurzenie do 1 metra przez czas 30 minut.
  2. Dzięki za odzew. Otóż fi wewnętrzne to 65mm. Głębokość części wchodzącej w wędzarnię to 25mm (może być do 30mm). Średnica kołnierza nie ma większego znaczenia jak i grubość blachy bo fi otworu w wędzarni to prawie fi 70mm. Szukałem i tam gdzie piszesz, ale takich dokładnie średnic nie ma lub nie widzę. Namierzyłem takie wywijki jak na zdjęciu poniżej (choć wymiar nietypowy dla typoszeregu) , ale część wchodząca w środek jest krótka. Myślałem żeby przynitować jedną od zewnątrz a drugą od wewnątrz, ale to już ostateczność. No nic. Szukam dalej.
  3. Dzwoniłem, dzwoniłem. Telefon potrafię jeszcze znaleźć, aż tak źle ze mną jeszcze nie jest. Zobaczymy odpowiedź na maila bo miła pani niestety nie bardzo potrafiła pomóc od ręki. Ale pytanie brzmiało inaczej jakby co. Dziękuję.
  4. Witam zacnych użytkowników i mam pytanie. Czy ktoś wie gdzie szukać i jak to się zowie ta część w którą wchodzi kominek (mam starego Borniaka z początku produkcji o pojemności 70l.) Są jakieś tuleje z kołnierzem, wywijki, ale to nie to. Najlepszy byłby blaszany (marzenie to nierdzewka) z częścią wchodzącą w wędzarnię o grubości ściany jak w oryginale. Coś mniej więcej takiego jak na zdjęciu (zdjęcie zapożyczone z inox-group.pl). Zbliża się sezon więc pomału przygotowuję sprzęt do pracy, ale jako że jest wiekowy (prawie jak i ja) to różne rzeczy trzeba poprawiać. Dzięki z góry za odpowiedzi.
  5. Witam zacnych użytkowników i mam pytanie. Czy ktoś wie gdzie szukać i jak to się zowie ta część w którą wchodzi kominek (mam starego Borniaka z początku produkcji o pojemności 70l.) Są jakieś tuleje z kołnierzem, wywijki, ale to nie to. Najlepszy byłby blaszany z częścią wchodzącą w wędzarnię o grubości ściany. Coś mniej więcej takiego jak na zdjęciu (zdjęcie zapożyczone z inox-group.pl). Zbliża się sezon więc pomału przygotowuję sprzęt do pracy, ale jako że jest wiekowy (prawie jak i ja) to różne rzeczy trzeba poprawiać. Dzięki z góry za odpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam.
  6. Dzięki wszystkim, ale po prostu zasugerowałem się skromną ilością tego mleka, w porównaniu do innych przepisów, także w porównaniu z oryginalnym przepisem gdzie mleka przy identycznym wsadzie było 5g pieprzu 5g i gałki 1,5g (i tu też zagwozdka bo wynikałoby z przepisu, że dotyczy ta ilość całego wsadu), czyli na kg wyszłoby 1g pieprzu/1g mleka/0,5g gałki. Ale skoro Autor ( a nie jest to autor przez małe "a")uzyskał taki efekt to nie ma innej możliwości jak powtórzyć przepis i sprawdzić organoleptycznie, a dobór przypraw typu pieprz i gałka jest sprawą indywidualną (gałki 1,5 g/kg?).
  7. "- mleko w proszku – 0,5 g" Przepraszam, ale czy to nie pomyłka?
  8. Nie zaglądałem nigdy do C700, aczkolwiek nie wiem czy nie jest w środku tak samo. Musisz wysunąć elektronikę ze środka i zerknąć. Generalnie chodzi o to aby napięcie dostarczane na cewkę przekaźnika przedłużyć do wyjścia pomijając przekaźnik (wcześniej go wylutować). Tak jest w tym przykładzie który Ci podesłałem.
  9. Jeżeli dobrze rozumiem to dostałeś wersję z przekażnikiem. Jeśli tak to zerknij tu:
  10. To co pokazuje strzałka to czujnik podciśnienia (w tym wypadku membranowy) czyli wakuostat. Popmpa odciągając powietrze z układu powoduje w pewnym momencie przeskok membrany i tym samym zwarcie (lub rozwarcie) styków widocznych od strony druku. Regulacja powoduje zmianę napięcia membrany i zadziałanie układu przy określonym ciśnieniu. Z tego co pamiętam to dawało się to ustrojstwo rozebrać, ale na chwilę obecną nie pomnę już jak się to czyniło (może jak znajdę stary element to podeślę zdjęcia, ale to nic pewnego). najczęściej w tych zgrzewarkach problemem nieszczelności układu pneumatyki, np. pękające trójniki.
  11. reda

    rex c100

    Witaj, jeśli jesteś trochę "manualny" to nie ma problemu. Po prostu trzeba otworzyć regulator, wylutować przekaźnik i zmostkować dwa punkty do wyjścia. Krótko mówiąc napięcie zasilające przekaźnik musisz podać na wyjście i do tego podłączyć przekaźnik SSR (pamiętaj o poprawnej polaryzacji) Np. tutaj masz dokładnie wszystko pokazane: https://www.youtube.com/watch?v=2NpcMycHDvk Powodzenia!
  12. Może zostanę zlinczowany żem nieuk i głąb, ale zaryzykuję. Czytam przepis i czytam, ślinka cieknie i nie wiem jak to ruszyć. Może zacni Koledzy będą mi w stanie pomóc rozgryźć problem. Otóż w przepisie jest mowa o tym (faza I), że I kl. mięsa mieszamy z solą i przyprawami i zostawiamy na 4 godziny (na wierzchu, w lodówce?). Pozostałe czyli II i III peklujemy. Czy zaraz należy przystąpić do fazy II i pekluje się to wszystko razem już po nadzianiu w osłonkę przez te 12 godzin w lodówce? Czy jest gdzieś jakieś niedomówienie. Były pod przepisem podobne pytania i pozostały niestety bez odpowiedzi. Z góry dziękuję za łagodne potraktowanie i konkretną odpowiedź.
  13. reda

    Szynkowar Adelmann Pu 101

    jumbo 4 sztuki reda 1 sztuka
  14. czyli: 1, Włącz zasilanie; 2, Naciśnij i przytrzymaj przycisk SET przez 5 sekund, aż na górnym wyświetlaczu pojawi się AL 1 3, Naciśnij przycisk SET przez kilka razy, aż na górnym wyświetlaczu pojawi się P 4, Ustaw na dolnym wyświetlaczu wartość na 0020 5, Naciśnij i przytrzymaj przycisk SET przez kilka sekund, aż do zresetowania termostatu Powodzenia!
  15. Nie sprawdzałem, ale poczytaj o tym: http://www.dlahandlu.pl/detal/wiadomosci/klienci-moga-zamawiac-produkty-z-ebay-de-z-dostawa-do-polski,61439.html http://www.borderlinx.com/pl/pages/buy-on-ebay-germany
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.