Skocz do zawartości

karolszymczak

**VIP**
  • Postów

    17 206
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    7

Ostatnia wygrana karolszymczak w dniu 8 Lipca

Użytkownicy przyznają karolszymczak punkty reputacji!

1 obserwujący

O karolszymczak

  • Urodziny 31.08.1973

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Poznań
  • Zainteresowania
    Kulinaria
  • Kącik kuchenny
    wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-świąteczne/

Ostatnie wizyty

6 445 wyświetleń profilu

Osiągnięcia karolszymczak

  1. karolszymczak

    Zapal świecę

    Wiesiu wyrazy współczucia (*)(*)(*)
  2. Moi dziadkowie mieli tego typu wędzarnię. Jako małe dziecko przypatrywałem się jak taka wędzarnia działa. Zastanawiam się czy ludzie, którzy nie mieli dostępu do elektroniki nie wymyślili wtedy najbardziej ekonomicznej, efektywnej i najbardziej ekologicznej komory dojrzewającej. Także Szczepan, skoro zadałeś takie pytanie, to prosiłbym o odpowiedź czy myślę w dobrym kierunku... Uprzedzam, że nie mam zupełnie doswiadczenia w wyrobie wędlin dojrzewających i nie ukrywam, że nie są to moje smaki.
  3. Od czwartej za mną chodzi słodkie. A beza wygląda wspaniale.
  4. Jacku spoczywaj w pokoju * * *
  5. Dziękuję Szczepan za wyczerpujący post na temat zagrożeń,które mogą powstać przy wykonywaniu wędlin dojrzewających w nie odpowiednich warunkach
  6. Degustowałem tę szynkę jako jeden jeden z pierwszych więc się wypowiem: Wizualnie nie było widocznej różnicy pomiędzy szynką a farszem. Jeżeli chodzi o smak to farsz smakował tak samo jak szynka. Po przekrojeniu plaster szynki był zwarty i się nie rozpadał. Kolor wędzenia rewelacyjny jak również odczucia smakowe. Wykonanie takiej szynki jest na pewno sztuką i potrzeba włożyć nie lada pracy i starań, żeby osiągnąć taki efekt. Szczepan gratuluję serdecznie wyrobu zasługującego na medal!!!
  7. Pieknie
  8. Ja nikogo do niczego nie zmuszam.Po wizycie u Szczepana w masarni i po wielogodzinnych rozmowach z Kolegą Szczepanem postanowiłem zmienić sposób parzenia i uważam że wędzonki parzone w sposób,który podał mi Szczepan są o wiele smaczniejsze.Nadmienię tylko że Kolega Szczepan ma ponad 25 lat w prowadzeniu masarni tradycyjnej. Do tego też kilka sklepów firmowych. Pozdrawiam wszystkich miłośników tradycyjnego wyrobu wędlin.
  9. No nie.Po parzeniu wkładam do wody i temperaturze 50 stopni.Jak temperatura rośnie to dolewam zimnej,żeby jak najdłużej optowała w okolicach 50 stopni.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.