Warto by było rozwinąć ten temat,jak to napisał abratek, kierując swą wypowiedz do Dziadka Również na temat kiełbas,bo może się zdarzyć ,że czas peklowania się kończy,a tu nagły wyjazd ,lub coś innego i trzeba o kilka dni przesunąć wędzenie-i co wtedy :question: [ Dodano: Pią 22 Mar, 2013 19:47 ] Dziekuje za podpowiedzi ,czyli czekam do jutra, lub dłużej. [ Dodano: Pią 22 Mar, 2013 20:01 ] Mam jeszcze pytanie w tym temacie. Jeśli po rozmrożeniu okroję karkówki i schaby to to co mi zostanie to raczej już chyba na gulasz,bo na kiełbasy raczej nie bo skoro już było mrożone to do spożycia? Chodzi mi o to że wędzenie mięsa może się odbyć tylko w czwartek,a okrawków trochę będzie,to pomyślałem o dokupieniu jeszcze świeżego mięsa i zrobieniu kilku lasek polskiej,ale to chyba niemożliwe?