Skocz do zawartości

masorz 75

Użytkownicy
  • Postów

    17
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Oer-Erkenschwick/ NIEMCY
  • Zainteresowania
    tradycyjna produkcja wedlin

Osiągnięcia masorz 75

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. tadzikmal czy to czasem nie reklama jakrze pieknie zapowiadajacej sie wedzarni a nie twojej suczki hihi?.W kazdym razie suczka jest piekna a wedzarnia bedzie (albo juz jest) Pozdrawiam
  2. polecam na poczatek ta stronke http://www.akwarium.net.pl/port/ a tu znajdziesz rybki i rosliki http://www.akwarium.net.pl/forum/gielda/ akwarium szukaj na alegro np. http://www.allegro.pl/item778829786_akwarium_30_l_proste_wyposazenie_warszawa.html
  3. Akwarium jest piękne sam mam 200 l a synowi zalożylem dzisiaj 22 l. Ma 7 lat i w takim wieku jedyne co może zrobic to dać im jeść reszta to twoja robota .Potrzebujesz pompke filtr i grzałkę jesli akwarium ma być nie duże to dostaniesż cale w zestawie.I w przeciwieństwie niż poprzednik odradzam kule Jak potrzebujesz więcej informacji to pisz na pw
  4. masorz 75

    Dowcipy

    http://michalwrzesien.wrzuta.pl/audio/8TVUCNwjj88/panie_tesciowa_mi_umiera
  5. Witam zrobiłem dzisiaj pasztet drobiowy-wieprzowy. Kupiłem 4 udka z kurczaka i 40 dkg wątroby wieprzowej udka gotujemy a wątrobę parzymy gorąca woda przelewając ja 3, 4 razy Po ugotowaniu wystarczy wszystko zmiksować w malakserze, nie trzeba mielić Dodajemy jeszcze trzy łyżki kaszy manny i zalewamy wywarem z udek Wszystko razem mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, dolewamy wywar i jeszcze raz miksujemy w malakserze potem do brytfanki i zapiekamy 50 min w temp. 200°C. Po upieczeniu wygląda tak: A tak wygląda po wystygnięciu, jak widać jest zapieczony i smaruje się dobrze Najlepiej smakuje z ogórkiem kiszonym Pozdrawiam
  6. masorz 75

    Salcesony

    Ja juz tak kiedys robilem salceson do poliamidu jak ostygnal to do zamrazarki a jak mi sie zachcialo to np. po miesiacu ciach do parzenia, studzenie i rano jak swiezy. :lol:
  7. Super! z daleka jak lisiecka i smakuje na pewno tez dobrze (czy nie jest deczko za sucha ?) tak tylko pytam bo w przybliżeniu tak trochę widać.
  8. masorz 75

    Masarskie pozdrowienie

    HENIO tak jak mowisz
  9. masorz 75

    Masarskie pozdrowienie

    U nas wchodzac na hale mowilo sie szczynsc boze masorze :grin:
  10. kiedys jak zabijalem swinie u jednego gospodaza mail taki maszynka 32 kuter chyba 7 l do robotek domawych super sprawa
  11. Witam wszystkich szukam czegos takiego http://cgi.ebay.de/V2A-Zwilling-Kutter-mit-Fleischwolf-aus-Edelstahl_W0QQitemZ400025438468QQcmdZViewItemQQptZMetzgereiausstattung?hash=item5d235fc904&_trksid=p3286.c0.m14 tylko jakies 5, 10 l kuter no i w polsce bo jak widac cena jest duza nie moge znajzc na goglach, moze macie jakis link albo cos takiego do sprzedania POZDRAWIAM
  12. kalogen to białko znajdujące się w ścięgnach, skórze, kościach i w tkance łącznej występującej między komórkami
  13. masorz 75

    Pojemniki do peklowania

    http://www.allegro.pl/item757394145_biale_pojemniki_na_mieso_38_55_17_najtaniej.html
  14. masorz 75

    Zadymiacze w Niemczech??

    O przepraszam marcus zle napisalem oczywiscie NRW
  15. masorz 75

    Zadymiacze w Niemczech??

    Witam Witam mieszkam w oer erkenschwick mam chec na mala masarenke z typowo polskimi wedlinami domowym sposobem.... oj mam chec. W NWR moze by to szlo co wy na to ?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.