Skocz do zawartości

qbson3

Użytkownicy
  • Postów

    20
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Garwolin

Osiągnięcia qbson3

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dokładnie tak samo, termometr i temp. 68-72 stopnie.
  2. jakub2001, mógłbyś napisać coś więcej o tym serze? Wygląda bardzo ciekawie :thumbsup: Długo dojrzewał? Najlepiej podaj cały przepis :lol:
  3. Ja też nie mogę ściągnąć pierwszej części, pozostałe idą.
  4. Ja również chciałem gorąco podziękować prowadzącym za fachowe przekazanie wiedzy, gospodarzom za gościnność, a uczestnikom za wspaniałą atmosferę. Kolejny raz przekonałem się, że kursy w SDM to świetna sprawa, Pozdrawiam!!!
  5. Ja mam taką rurę zakopaną w ziemi i też cała popękała (podczas wędzenia w duży mróz).
  6. Lista chętnych do uczestnictwa w I Specjalistycznym Kursie Serowarstwa i Maselnictwa w Bukowinie Tatrzańskiej 03-05.06.2011 r.: Dopisuję jeszcze jedną osobę. 1 - 5. Ujastek + 4 6. Jakub Pacek (qbson3) 7. Dorota Karpiel 8. Włodzimierz Boroch 9. Jacek Soczyński 10. Jacek Ciepluch 11. Szemis Andrzej (?) 12. Piotr Biernacki (pebe) 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. Rezerwacja 28. Rezerwacja
  7. 1.piter-2 2.karolszymczak 3.Krystaler 4.przemek1978 5.bogdan b 6.wchęciński 7.majus 8. Wiesia 9. jackfantom 10. Marko 11. WaRo58 12. waldero 13.jędrek12 14.zora 15.cpn 16.mobilek 17.marcus 18.agga 19.gasmil 20.nestor 21.WIEK 22. Ziutek 23 Olek.P 24. boggi 25. zuberek 26. Wnuczek 27 dark 28 dziuniek 29 tur100 30 Gregtom 31 pokemon15 32 Paula 33 kabanos 34 Zico 35 Ted50 36 Straszny 37.Małgoś 38. EAnna 39. zbig3133 40.PePe 41.sd 42. chudziak 43.alehar 44.yogi 45. and6 46.adamP 47. wojciechz 48. Sławek 49. rimol 50. Piasek 51. qbson3
  8. W końcu!!! :grin: :grin: 1 - 5. Ujastek + 4 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. [ Dodano: Wto 29 Mar, 2011 16:17 ] No i z tej radości zapomniałem się dopisać!! 6. qbson3
  9. Spokojnie wystarczy ok. 1m. Co do materiału to najlepsza będzie chyba rura z grubej blachy nieocynkowanej. Ja mam ceramiczną i podczas wędzenia zimą cała popękała, chyba od dużej zmian temperatury.
  10. Witam! Czy mrożenie parówek wpływa jakoś na ich smak i konsystencje? Lepiej mrozić je przed czy po parzeniu?
  11. qbson3

    Zbierajmy kasę!

    35 zł
  12. Ja tez chętnie nauczę się czegoś nowego i dopisuję się do listy. 1. Wosiu 2. Maly-maly 3. Biotit 4. Dziuniek 5. Beiot 6. JoteR 7. Torba 8. RaV22 9. qbson3 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22.
  13. Mogę i ja prosić o te fotki? Też przymierzam się do zrobienia nadziewarki.
  14. Witaj! Ja proponowałbym ci kupić nadziewarkę. Lejek do kabanosów ma małą średnicę i farsz idzie przez niego bardzo ciężko, a maszynką tylko miażdżysz mięso. Zwróć uwagę jak był rozdrobniony farsz przed i po napychaniu - różnicę widać. Jak kupisz lejek "bardziej lejkowaty" możesz mieć problem z naciągnięciem na niego jelit.
  15. qbson3

    Nasze wyroby

    Dzięki za pomoc!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.