Skocz do zawartości

colt

Użytkownicy
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    milicz

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia colt

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. To raczej domki Druidów, nie wędzarnie. Aż żal w tym rozpalać.
  2. Fajny i interesujący temat, właśnie szukam sterownika do dojrzewalni serów domowych. Myślę że nam po prostu potrzeba dobrego sterownika do klimatyzacji, który powinien mieć niezależne ustawianie temperatury, wilgotności i histerez. Jeśli producent projektuje urządzenia i pisze oprogramowanie, to może napisać już pod konkretne produkty typu np:szynka, polędwica, chorizo, sery itp. oraz latwą możliwość wprowadzania danych ręcznie. Do tego autokalibracja i autotest.
  3. colt

    Butle stalowe 4l/200 bar

    Masz już te butle 300bar?.
  4. Szukam gotowej mieszanki przyprawowej do wędzenia pstrągow, czy Masz może w ofercie?. Dawno temu dostalem 5 kg z firmy z Niemiec i rewelacja?.
  5. colt

    Produkcja bekonu

    Kontakt oczywiści pielęgnuję , lecz wiek i nadmiar wypitych trunków zrobiły u tego masarza troszkę spustoszenia .Myślę że już nigdy nie bedzie nam dane skosztowac tych specjałów w oryginalnych smakach, brak ówczesnych ras świń , odpowiednich pasz oraz technologii karmienia. Obecnie te świnki tylko wyglądają jak tamte, natomiast są to z reguły hybrydy, ktore zaprogramowano do krótkiego, lecz intensywnego zycia, podobnie jak kurczęta brojlery.
  6. colt

    Produkcja bekonu

    Witam Wszystkich Użytkownikow forum i tą drogą składam życzenia Wesołych Świąt. Teraz do rzeczy: odgrzeję temat, ostatnio , w czasie rozbioru półtusz miałem okazję rozmawiać z pracownikiem pracującym w bekoniarni , w Krotoszynie w latach 60/70 ubieglego wieku, osoba ta troche inaczej opisywala rozbior tuszy niż wynikało by to ze skanów Maxella powyżej, mianowicie twierdzi On że z póltuszy wycinano schab z kością i usuwano kości żeber, reszta jak wyżej. Może było to spowodowane tym że akurat odbiorcą wtedy był hiszpan. Produkcja bekona niezmiernie mnie ciekawi ze względu na to że po świętach zamierzam popełnić taką wędzonkę. Będę wdzięczny za weselkie informacje na ten temat.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.