Skocz do zawartości

jacek__13

Użytkownicy
  • Postów

    50
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    rzeszów
  • Zainteresowania
    rózne

Osiągnięcia jacek__13

Wpółtwórca

Wpółtwórca (5/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. czym nabija się kiszkę ziemniaczaną ?? znalazlem kilka postów na ten temat ale nigdzie nie napisane jest jak to się robi chodzi o maszynkę czy naczej i jaka ma to być konsystencja . proszę o pomoc i z góry dziękije
  2. witam na forum znalezłem jak si robi kiszkę ale nie pisze czym się napełnia mam na myśli naszynkę do mięsa czy ręcznie prosze o pomoc
  3. co myślicie o wmontowaniu szybki koninkowej w drzwi wędzarni (mam na myśli prostokąt o wymiarach 10 cm x 20 cm ) żeby nie otwierać i zaglądać bo troszkę dymu ucieka w tym czasie ??
  4. jaka dawka soli czy peklo soli na kilogram dawałeś ??
  5. robił ktoś wędzoną sloninę w płacie jeśli tak to czy tylko zmiękkczał czy tez coś dodawał proszę o akieś rady dzięki
  6. dlatego proszę o szczegulowe przepisy od osób które chcą podać ja sobie sprawdze kazdy i moze coś wybiorę albo jakiś swój zrobie chodzi o bazę od jakiej zacząć Dlatego proszę o szczegółowe przepisy od osób, które chcą je podać. Ja sobie sprawdzę każdy i może coś wybiorę albo jakiś swój zrobię; chodzi mi o bazę, od jakiej zacząć...
  7. chodzi o zastrzyk ile nakłuc dać w jedną szynkę i ile roztworu? przyjmijmy ze szynka ma kilo . kilo dwadzieścia
  8. na ile kilogramów mięsa to przepis a jeszcze jedno te zioła zapachowe ile sztuk czy gramów na kilogram ??
  9. masz moze do niego jakiś namiar gg albo e-mail
  10. gdzieś przeczytałem ale nie rozumie czy woda sól i wino czy nakłucie samym winem
  11. Witam, co myślicie o nastrzyknięciu mięsa winem w czasie peklowania i jakie było by najlepsze ?? Wytrawne czy półwytrawne , czy to poprawi smak, czy zepsuje ??
  12. DZIĘKI TYLKO MUSZE PEKLOSÓL ZMIEJSZYĆ NA KILOGRAM DO 15 G I PEWNIE DO KURCZAKA DO 12-13 G NA KILOGRAM
  13. WĘDZARNIA ODPALONA MIĘSKO UWĘDZONE MOZNA ZAMKNĄĆ TEMAT DZIĘKUJE ZA RADY I WSKAZÓWKI
  14. jacek__13

    peklosól

    dzięki
  15. jacek__13

    peklosól

    dzięki a o ile gramów na kilogram mięsa ??
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.