Skocz do zawartości

Maćko

Użytkownicy
  • Postów

    21
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    W-wa

Osiągnięcia Maćko

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Maćko

    Wielka prośba

    Poleciało i ode mnie Wykorzystajmy swoje listy kontaktów na skrzynkach e-mail :devil:
  2. Maćko

    Szybkie peklowanie

    Skorzystaj z tego: http://www.wedlinydomowe.pl/roboczy/tabelapeklowania.htm dobierając odpowiednie parametry w zależności od tego jak bardzo koledze się śpieszy.
  3. Maćko

    Kalendarze na rok 2010

    Dotarły Jak tak na nie patrzę to to,to normalnie..... ale paaachną :tongue: Dzięki [ Dodano: Sro Gru 16, 2009 19:30 ] golicuk, święta za pasem poczta obładowana,a raczej przeładowana....
  4. Napieram ale czas zakupów tuż tuz...
  5. Zgadza się.Pan Rusak zajmuję się tradycyjną kuchnią staropolską preferując wyroby z dziczyzny. Nie wiedziałem że stosowano nastrzyk masłem klarowanym,mięsa zwierzyny łownej. Czy niegdyś nastrzykiwano masłem mięso tylko do pieczenia czy też stosowane były inne formy obróbki termicznej? Zdradzisz sekret? W jakim celu i w jaki sposób były używane ? [ Dodano: Nie Gru 13, 2009 12:02 ] Masło musi być sklarowane gdyż w innym wypadku przypali się.
  6. W masarstwie nie pasuje masełko,ale dla przykładu : Piersi bażanta nastrzykujemy masłem klarowanym aromatyzowanym,równomiernie co 1cm.Z wierzchu posypujemy lekko solą pieprzem ziołowym. Panierujemy w panierce z ciemnego lub grachamkowego pieczywa i smażymy również na maśle klarowanym. Jest to przepis prezentowany przez p.Rusaka,teraz odtwarzany z pamięci.Gdy tylko nadarzyła się okazja spróbowałem wykonać. Efekt rewelacyjny.
  7. Wybieram się na zakupy i mam prożbę do osób robiących zakupy w Falentach i Nadarzynie o porównanie jakości do ceny-gdzie lepiej się wybrać?
  8. Zakupy robiłeś gdzieś na terenie Warszawy?
  9. Czy mam rozumieć że to to moje jest chinką?
  10. Eee tam i u mnie bywa że wiszą podobne ilości kiełbaski choć pomieszczenie winno zwać się kuchenką nie zaś kuchnią. Zastanawia mnie tylko ta temperatura ( 25stopni !!!) i warunki suszenia.... tak odmienne od zawartych w przepisie.
  11. Co prawda to nie jest ostatnie wędzenie ale co tam,jak wszyscy to wszyscy Maćko też :lol: Kiełbaska wędzona w ostatnią niedzielę czyli 5 dni temu. http://img209.imageshack.us/gal.php?g=dsc06825m.jpg Ostatnie zdjęcie prezentuje różnicę w kolorystyce między batonem przechowywanym w lodówce,a tym który był podsuszany. Co wydaje się istotne ok 55% składu farszu stanowi dziczyzna.
  12. Już przyjechała ta maszyna,na razie jest u taty za tydzień będzie używana to się okaże co to za cudo:) Hmm na wszelki wypadek pożyczę od kumpla taką co jest sprawna na 100% :grin: Przy okazji będzie można posprawdzać czy inne części typu noże ,sitka pasują bez przeróbek.
  13. Maćko

    Kalendarze na rok 2010

    Miło Przelewik właśnie poleciał,jutro powinien dolecieć Dzięki Pozdrawiam
  14. No cóż ... mam nadzieję że nóż będzie jedynym problem-a może nie będzie?-tej maszynki. Jak już przetestuję ten sprzęt dam znać co i jak.
  15. Maćko

    Kalendarze na rok 2010

    Znajdą się jeszcze 2 kalendarze?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.