Oczywiście że chcę się wzorować na wędzarni SDM .
Tylko że mam takie wątpliwości :
Komora :
Czy robić całą stalową , czy murowaną.
Jeżeli konstrukcja stalowa to ocieplona z trzech stron watą mineralną i cegłą czerwoną .
Kanał dolotowy 1,5 m zakończony deflektorem .
1. Z czego najlepiej zrobić kanał – kamionkowa rura kanalizacyjna , czy go wymurować.
2. Czy powinien być obłożony, czy obsypany np. keramzytem. 3. Pod jakim kątem nachylenia 3st ?
4. Jakiej średnicy rura – 25 cm.
Palenisko :
Z tego co czytałem, powinno być wielkości samej komory, będzie ogromne , myślałem czy nie zrobić 60 x 80x 50 i zastosować wentylator ?
Komin :
Jakiej średnicy rura z szybrem nad wędzarnią odprowadzająca dym do komina?
Co zrobić aby nie powstawała piroliza